Η Ολλανδία ίσως να μην είναι έτοιμη να ξεκινήσει εμβολιασμούς τον Δεκέμβριο

ceb7 cebfcebbcebbceb1cebdceb4ceafceb1 ceafcf83cf89cf82 cebdceb1 cebcceb7cebd ceb5ceafcebdceb1ceb9 ceadcf84cebfceb9cebcceb7 cebdceb1
shutterstock1712431018

Η Ολλανδία μέχρι αυτή την ώρα δεν δύναται να βεβαιώσει εάν περιλαμβάνεται στις πρώτες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης που θα είναι έτοιμες να ξεκινήσουν τους εμβολιασμούς για την Covid-19 τον Δεκέμβριο, σύμφωνα με Ολλανδούς υγειονομικούς αξιωματούχους.

Πάντως, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, στις 27, 28 και 29 Δεκεμβρίου θα ξεκινήσει η εκστρατεία εμβολιασμού στην Ευρωπαϊκή Ένωση όπως ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, αν η γνωμοδότηση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων είναι θετική.

Ωστόσο, οι Ολλανδοί υποβαθμίζουν τις πιθανότητες να είναι έτοιμοι αυτόν τον μήνα.

Εκπρόσωπος των υγειονομικών αρχών δήλωσε ότι έχει γίνει γνωστό πως ο εμβολιασμός θα μπορούσε να ξεκινήσει τον Ιανουάριο και αυτό εξακολουθεί να ισχύει. «Θα ξεκινήσουμε όταν αισθανθούμε ότι είναι ασφαλές να το κάνουμε».

Ο υπουργός Υγείας Χούγκο ντε Γιόνε δήλωσε χθες ότι υπάρχουν «πολλά» να γίνουν πριν αρχίσει η χορήγηση του εμβολίου. Εκπρόσωπος του Εθνικού Ινστιτούτου Υγείας, που εποπτεύει την οργάνωση της επιχείρησης του εμβολιασμού, δήλωσε ότι το σχέδιο είναι υπό κατάρτιση και θα ανακοινωθεί την Δευτέρα.

ΠΗΓΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *