Η Παγκόσμια Ημέρα Ύπνου είναι η αφορμή που έψαχνες για να αρχίσεις να κοιμάσαι καλύτερα

ceb7 cf80ceb1ceb3cebacf8ccf83cebcceb9ceb1 ceb7cebcceadcf81ceb1 cf8dcf80cebdcebfcf85 ceb5ceafcebdceb1ceb9 ceb7 ceb1cf86cebfcf81cebcceae
facebook8 10

Όπως κάθε χρόνο από το 2008 μέχρι σήμερα, έτσι και φέτος τον Μάρτιο, ο πλανήτης μας γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Ύπνου.  Το 2021, λοιπόν, το θέμα του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Ύπνου, δεν είναι άλλο από το «Τακτικός ύπνος, Υγιές Μέλλον».

Βλέπεις, σύμφωνα με τους ειδικούς, το να αποκτήσουμε περισσότερο σταθερές συνήθειες σε ό,τι αφορά στις ώρες που ξυπνάμε και κοιμόμαστε, μπορεί να μας βοηθήσει να απολαμβάνουμε καλύτερο και πιο ποιοτικό ύπνο. Και όπως είναι γνωστό, ο καλός ύπνος έχει μία σειρά από πολύτιμα οφέλη για την υγεία μας -και όχι μόνο. Να αναφέρουμε απλώς ότι σύμφωνα με μελέτες, ο καλός ύπνος μπορεί να ενισχύσει το ανοσοποιητικό μας, να βελτιώσει τη διάθεσή μας, να περιορίσει τα επίπεδα του άγχους, να μας κρατήσει μακριά από την παχυσαρκία, να μας προσφέρει πνευματική διαύγεια, να ενισχύσει τις επιδόσεις μας και μεταξύ άλλων, να περιορίσει τις πιθανότητες εμφάνισης καρδιοπαθειών και πρόωρης γήρανσης. Με λίγα λόγια, ο καλός ύπνος είναι πολύτιμος!

To πρόβλημα είναι ότι στις μέρες μας, όλο και περισσότεροι είναι οι άνθρωποι οι οποίοι ταλαιπωρούνται από προβλήματα που σχετίζονται με τον ύπνο. Από τη μία πλευρά το στρες της νέας καθημερινότητάς και από την άλλη, τα υπνοδωμάτιά μας. Πώς μπορούμε, λοιπόν, να αντλήσουμε έμπνευση από τη φετινή Παγκόσμια Ημέρα Ύπνου και να αλλάξουμε προς το καλύτερο τον τρόπο που κοιμόμαστε; Οι απαντήσεις στη λίστα που ακολουθεί!

Διαβάστε περισσότερα στο Queen.gr

ΠΗΓΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *