Η παραλία με τα κρυστάλλινα νερά στην Πελοπόννησο που γίνονταν θυσίες προς τιμήν του Ποσειδώνα

ceb7 cf80ceb1cf81ceb1cebbceafceb1 cebcceb5 cf84ceb1 cebacf81cf85cf83cf84ceaccebbcebbceb9cebdceb1 cebdceb5cf81ceac cf83cf84ceb7cebd cf80

Κάθε γωνιά της Ελλάδας είναι γεμάτο ιστορία. Γνωστή ή λιγότερο γνωστή. Σε βουνά, παραλίες και νησιά έχουν γραφτεί γεγονότα που μπορείς να συνειδητοποιήσεις ακόμη περισσότερο αν βρεθείς εκεί. Θαυμάζοντας τις ομορφιές μιας περιοχής, έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον να γνωρίζουμε και διάφορα ιστορικά γεγονότα που συνέβησαν εκεί. Όπως για παράδειγμα συμβαίνει σε μια πανέμορφη παραλία της Ελλάδας. Ο λόγος για την παραλία Ασπίδα του Βρασίδα. Ή αλλιώς μια από τις πιο ιστορικές παραλίες της Ελλάδας. Μια παραλία με ιστορίες από την αρχαιότητα.

Ασπίδα του Βρασίδα: Μια από τις πιο ιστορικές παραλίες της Ελλάδας

Όπως αναφέρει το exploringgreece.tv, η παραλία Ασπίδα του Βρασίδα ή αλλιώς Σφακτηρία βρίσκεται κοντά στην Πύλο και συγκεκριμένα μπροστά στο φυσικό της λιμάνι. Στην ουσία πρόκειται για μια παραλία που υπάρχει σε μια βραχονησίδα με μεγάλη ιστορία. Ακόμη και το όνομα της παραλίας δεν είναι τυχαίο μιας και φαίνεται πως προέρχεται από το ρήμα σφάζω που σήμαινε και θυσιάζω. Και γιατί ονομάστηκε έτσι; Ο λόγος είναι ότι εκεί πραγματοποιούσαν οι κάτοικοι της Πελοποννήσου θυσίες προς τιμήν του θεού Ποσειδώνα.

Η Σφακτηρία είναι ουσιαστικά μια μακρόστενη βραχονησίδα κατάφυτη και με κρυστάλλινα καταγάλανα νερά. Εκεί είναι και η παραλία που το κανάλι Haanity παρουσιάζει μέσα από το βίντεό του και την αποκαλεί Ασπίδα του Βρασίδα

Δείτε τις μαγευτικές εικόνες από ψηλά.

[embedded content]

Η Βραχονησίδα, η παραλία και η ιστορία τους

Στη Σφακτήρια κατά τη διάρκεια του Πελοποννησιακού πολέμου, ο Δημοσθένης διέταξε να αγκυροβολήσουν απέναντι από το βόρειο άκρο της Σφακτηρίας, που τότε άνηκε στην Σπάρτη και κατοικούνταν από είλωτες. Επειτα, έδωσε εντολή στο πλήρωμα να αποβιβαστεί και να οχυρωθεί στη βραχονησίδα. Οταν οι Σπαρτιάτες αντιλήφθηκαν τους Αθηναίους, στρατοπέδευσαν στο νότιο τμήμα της Σφακτηρίας και αποβίβασαν στρατό στη βραχονησίδα και στόλο στη θάλασσα. Ο Δημοσθένης έστειλε τρεις τριήρεις στη Ζάκυνθο, ζητώντας ενισχύσεις από την κύρια αθηναϊκή μοίρα. Μετά από μάχη, οι Αθηναίοι νίκησαν τον σπαρτιατικό στόλο και οι Σπαρτιάτες αποκλείστηκαν στη Σφακτηρία. Οι Σπαρτιάτες έστελναν είλωτες που κολυμπούσαν και έδιναν κρυφά εφόδια και τρόφιμα στους πολιορκημένους.

Η Αθήνα παραχώρησε ανακωχή, ωστόσο, η Σπάρτη αρνήθηκε εξαιτίας των σκληρότατων όρων που τέθηκαν. Οι Αθηναίοι πραγματοποίησαν επίθεση και περικύκλωσαν τους Σπαρτιάτες που δεν μπορούσαν να αντιμετωπίσουν τους υπεράριθμους Αθηναίους. Πριν τους αποτελειώσουν, έστειλαν αγγελιοφόρο για να ζητήσει την παράδοσή τους. Προς έκπληξη πολλών, οι Σπαρτιάτες παραδόθηκαν και μεταφέρθηκαν αιχμάλωτοι στην Αθήνα.

Clipboard01 11

Clipboard01 11

Ήξερες ότι;

Εκεί κάπου ανάμεσα στους βράχους της Σφακτηρίας υπάρχει ακόμη και μια στοά την οποία αποκαλούν και με το όνομα Τρυπητό. Μάλιστα η παράδοση λέει ότι εάν μια έγκυος περάσει μέσα από αυτή, τότε το παιδί που θα αποκτήσει θα είναι αγόρι.

ΠΗΓΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *