Η «Ποιμενική» του Μπετόβεν εμπνέει – Διαγωνισμός εικαστικής δημιουργίας στο Μέγαρο Μουσικής

ceb7 cf80cebfceb9cebcceb5cebdceb9cebaceae cf84cebfcf85 cebccf80ceb5cf84cf8cceb2ceb5cebd ceb5cebccf80cebdceadceb5ceb9
beethoven

O Μπετόβεν αγαπούσε τη φύση, το ίδιο και το Μέγαρο Μουσικής! Γι’ αυτό και διοργανώνει διαγωνισμό εικαστικής δημιουργίας για παιδιά και νέους 6-16 ετών με πηγή έμπνευσης τη διάσημη «Ποιμενική» Συμφωνία αρ. 6, υποβάλλοντας ένα πρωτότυπο έργο –ζωγραφιά, ψηφιακό σχέδιο ή κολάζ– σε ψηφιακή μορφή.

Το περιεχόμενο της δημιουργίας πρέπει να είναι σε πλήρη συνάφεια με τα μουσικά μέρη της Έκτης Συμφωνίας του Λούντβιχ βαν Μπετόβεν:

Συμφωνία αρ. 6 σε φα μείζονα, έργο 68, «Ποιμενική»

Ι. Allegro ma non troppo: αφύπνιση συναισθημάτων χαράς φτάνοντας στην εξοχή

ΙΙ. Andante molto mosso: σκηνή στο ρυάκι

ΙΙΙ. Allegro: χαρούμενη συντροφιά των χωρικών

IV. Allegro: καταιγίδα

Για τον μεγάλο μουσουργό η φύση ήταν ένας χώρος χαλάρωσης, απομόνωσης και έμπνευσης. Η 6η Συμφωνία του, που ονομάζεται «Ποιμενική», αποτυπώνει μουσικά την αρμονική ένωση του ανθρώπου με τον φυσικό του κόσμο.

Αυτή η στενή σχέση του συνθέτη με τη φύση ήταν η αφορμή για τη δημιουργία του Beethoven Pastoral Project, που εκπόνησαν από κοινού η Οργανωτική Επιτροπή του Έτους Μπετόβεν, η Γραμματεία του ΟΗΕ για την Κλιματική Αλλαγή και το περιβαλλοντικό δίκτυο Earth Day, με στόχο την ευαισθητοποίηση για το περιβάλλον και τη διατήρηση της ισορροπίας στη φύση.

Ο διαγωνισμός εικαστικής δημιουργίας Τhe Pastoral Project πραγματοποιείται στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών δράσεων του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.

Τελική ημερομηνία υποβολής έργων: Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2020 έως τις 17:00

Γράψτε το σχόλιό σας

ΠΗΓΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *