Η πρόταση να πωλούνται κοκαΐνη και ecstasy σε φαρμακεία και το επιχείρημα των υποστηρικτών της

ceb7 cf80cf81cf8ccf84ceb1cf83ceb7 cebdceb1 cf80cf89cebbcebfcf8dcebdcf84ceb1ceb9 cebacebfcebaceb1ce90cebdceb7 cebaceb1ceb9 ecstasy cf83ceb5

Κοκαΐνη, χάπια ecstasy και αμφεταμίνες πρέπει να «εθνικοποιηθούν» και να πωλούνται νόμιμα σε κρατικά φαρμακεία της Αγγλίας, ώστε να παταχθεί το διεθνές έγκλημα που σχετίζεται με την πώληση των ναρκωτικών.

Αυτό ισχυρίζεται τουλάχιστον βρετανική μη κυβερνητική που καλεί σε μεταρρυθμίσεις στις πολιτικές περί ναρκωτικών ουσιών.

Η Transform είναι μια οργάνωση που θέλει τη νομιμοποίηση των ναρκωτικών, έχοντας έτοιμους τους πρακτικούς τρόπους με τους οποίους μπορεί να γίνει αυτό που αποκαλεί «κρατικό μονοπώλιο στα ναρκωτικά».

Καθώς «δεν μπορούμε να κερδίσουμε τον πόλεμο κατά των ναρκωτικών», όπως δηλώνει η οργάνωση, πρέπει τα ναρκωτικά να γίνουν νόμιμα και να διατίθενται από κρατικά φαρμακεία, με τις συσκευασίες ωστόσο των σκευασμάτων να περιέχουν προειδοποιητικά και αποτρεπτικά μηνύματα.

Την εκστρατεία της Transform υποστηρίζει μάλιστα και ο πρώην πρόεδρος της Κολομβίας, Χουάν Μανουέλ Σάντος. Ο οποίος έχει δηλώσει δημοσίως πως μόνο μέσω της νομιμοποίησης θα παταχθούν τα καρτέλ και οι μαφίες.

Η οργάνωση προτείνει ακόμα τη δημιουργία μιας ρυθμιστικής αρχής που θα κατευθύνει το εγχείρημα, καθορίζοντας ποσότητες και τιμές. Και απαγορεύοντας ταυτοχρόνως τις διαφημίσεις των σκληρών ναρκωτικών.

Σε ερώτηση πάντως του «Guardian» σε εκπρόσωπο του υπουργείου Εσωτερικών της Αγγλίας αν υπάρχουν τέτοιες σκέψεις, ο αξιωματούχος απάντησε καθαρά «απολύτως καμία»…

ΠΗΓΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *