Η σελήνη βάφτηκε κόκκινη! Φωτογραφίες από την πιο εντυπωσιακή έκλειψη των τελευταίων 580 χρόνων

ceb7 cf83ceb5cebbceaecebdceb7 ceb2ceaccf86cf84ceb7cebaceb5 cebacf8ccebacebaceb9cebdceb7 cf86cf89cf84cebfceb3cf81ceb1cf86ceafceb5cf82
ekleici selinis7

Τα στιγμιότυπα κόβουν πραγματικά την ανάσα!

Μιλάμε για εντυπωσιακές εκλείψεις αλλά η χθεσινή έκλειψη σελήνης κι αν θα μείνει στην ιστορία! Οι επιστήμονες κάνουν λόγο για τη μεγαλύτερη των τελευταίων 580 χρόνων και όχι άδικα.

Η πανσέληνος Beaver Moon πέρασε από τη σκιά της Γης σε μια μερική σεληνιακή έκλειψη κατά τη διάρκεια της χθεσινής νύχτας. Παρατηρητές σε ολόκληρο τον κόσμο, σε Ηνωμένες Πολιτείες, Καναδά, στην Κεντρική και Νότια Αμερική αλλά και σε πολλά μέρη της Αυστραλίας, της Ευρώπης και της Ασίας μπόρεσαν να δουν την ιστορική αυτή έκλειψη Σελήνης του Beaver, στην οποία το φεγγάρι ήταν 97% καλυμμένο από τη σκιά της Γης.

Ο αστροφωτογράφος Randy Dougherty απαθανάτισε τη σεληνιακή έκλειψη Beaver Moon στο αποκορύφωμά της καθώς έλαμψε πάνω από τη λίμνη Michigan, κοντά στο Ludington, Michigan, στις 19 Νοεμβρίου 2021. «Ήμουν τυχερός που η βαριά νεφοκάλυψη ήταν κατά διαστήματα καθαρή, ώστε να μπορώ να βγάλω κάποια φωτογραφία», είπε.

[embedded content]

Οι μαγικές φωτογραφίες και τα videos που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου είναι πολλές.

[embedded content]

Φωτογραφίες: AP

ΠΗΓΗ