Η Σεούλ θα κατασκευάσει το πρώτο κλειστό γήπεδο για την K-pop

ceb7 cf83ceb5cebfcf8dcebb ceb8ceb1 cebaceb1cf84ceb1cf83cebaceb5cf85ceaccf83ceb5ceb9 cf84cebf cf80cf81cf8ecf84cebf cebacebbceb5ceb9cf83
Seoul Arena K Pop 15622077932

Τα σχέδια περιλαμβάνουν επίσης την κατασκευή κινηματογράφου και άλλων εμπορικών εγκαταστάσεων.

Η Μητροπολιτική Κυβέρνηση της Σεούλ και η νοτιοκορεατική εταιρεία διαδικτύου Kakao ανακοίνωσαν την κατασκευή ενός νέου χώρου εκδηλώσεων στην περιοχή της Σεούλ που θα είναι αφιερωμένος στην K-pop μουσική.

Το «Seoul Arena» προβλέπεται να κατασκευαστεί στη γειτονιά Chang-dong της περιοχής Dobong-gu της Σεούλ. Η κατασκευή του έργου θα ξεκινήσει τον Ιούνιο και αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Οκτώβριο του 2025.

Το κλειστό γήπεδο θα έχει χωρητικότητα άνω των 18.000 καθήμενων θεατών ή 28.000 ορθίων θεατών. Τα σχέδια περιλαμβάνουν επίσης την κατασκευή ενός μεσαίου μεγέθους χώρου εκδηλώσεων χωρητικότητας 7.000 ατόμων, ενός κινηματογράφου και άλλων εμπορικών εγκαταστάσεων.

Το Pulse News αναφέρει ότι η Kakao θα είναι υπεύθυνη για τη λειτουργία και τη συντήρηση του «Seoul Arena» για 30 χρόνια μετά την έναρξη λειτουργίας του, ενώ ο χώρος θα ανήκει στην τοπική αυτοδιοίκηση της Σεούλ.

Ο χώρος θα χρησιμοποιήσει την τεχνολογία της επαυξημένη πραγματικότητας και άλλες τεχνολογίες, ενώ θα παρέχει ψηφιακές υπηρεσίες, όπως η ζωντανή μετάδοση συναυλιών, σύμφωνα με τη μητροπολιτική κυβέρνηση της Σεούλ.

Παρά το γεγονός ότι οι εκπρόσωποι της Kakao θεωρούν το συγκρότημα ως το «πρώτο και μεγαλύτερο» κλειστό γήπεδο της Νότιας Κορέας αφιερωμένο στην K-pop, ο γίγαντας του διαδικτύου ανταγωνίζεται την εταιρεία ψυχαγωγίας CJ ENM, η οποία ξεκίνησε επίσης την κατασκευή ενός παρόμοιου έργου τον περασμένο Οκτώβριο, όπως σημειώνει το Variety.

Το «CJ LiveCity Arena» της CJ ENM είναι προγραμματισμένο να ανοίξει τις πόρτες του 2024 και έχει σχεδιαστεί να φιλοξενεί μεγάλες συναυλίες με δυνατότητα υποδοχής 20.000 καθήμενων θετών στο εσωτερικό και 40.000 επιπλέον θεατών σε εξωτερικούς χώρους. Ο χώρος θα είναι εξοπλισμένος επίσης με συστήματα σκηνής, ήχου και φωτισμού.

Σε δελτίο Τύπου, ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Kakao, Kim Seong-soo, δήλωσε:

«Η Kakao σκέφτεται συνεχώς τι μπορούμε να κάνουμε για να δημιουργήσουμε έναν καλύτερο κόσμο μαζί με την κοινωνία μας. Θα προετοιμάσουμε διεξοδικά διάφορα προγράμματα με στόχο τον εκσυγχρονισμό, ώστε να μπορέσουμε να προωθήσουμε περαιτέρω την παγκόσμία εξάπλωση του περιεχομένου από τη Νότια Κορέα και να κερδίσουμε και οι δύο με την τοπική κοινότητα».

[embedded content]

ΠΗΓΗ