Η συναυλία «VAX Live» συγκέντρωσε 302 εκατομμύρια δολάρια για τον εμβολιασμό παγκοσμίως

ceb7 cf83cf85cebdceb1cf85cebbceafceb1 vax live cf83cf85ceb3cebaceadcebdcf84cf81cf89cf83ceb5 302 ceb5cebaceb1cf84cebfcebccebccf8d
Selena Gomez Vax Live GettyImages 1315937070

Η συναυλία υποστήριξε τις παγκόσμιες προσπάθειες εμβολιασμού κατά του COVID-19.

Οι διοργανωτές της συναυλίας «VAX Live: The Concert To Reunite The World» κατόρθωσαν να εξασφαλίσουν πάνω από 302 εκατομμύρια δολάρια ως οικονομική βοήθεια ώστε να υποστηριχθούν οι παγκόσμιες προσπάθειες εμβολιασμού κατά του COVID-19.

Η συναυλία συγκέντρωσης πόρων με παρουσιάστρια την τραγουδίστρια και ηθοποιό Selena Gomez ήταν μια πρωτοβουλία της οργάνωσης «Global Citizen» και μαγνητοσκοπήθηκε στις 2 Μαΐου για να προβληθεί διαδικτυακά το Σάββατο 8 Μαΐου. (Δείτε όλη τη συναυλία εδώ).

Με το ποσό που εξασφαλίστηκε καλύπτονται τα έξοδα περισσότερων από 26 εκατομμυρίων δόσεων εμβολίου κατά του Covid-19.

Στη συναυλία «VAX Live: The Concert To Reunite The World» τραγούδησαν η Jennifer Lopez, ο Eddie Vedder, οι Foo Fighters, ο J Balvin και η H.E.R., ενώ special guests ήταν οι Ben Affleck, Chrissy Teigen, Jimmy Kimmel, Sean Penn και David Letterman.

Επίσης εμφανίστηκε ο Πρίγκιπας Harry, ενώ μαγνητοσκοπημένο μήνυμα απέστειλαν ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Joe Biden, ο Πάπας Φραγκίσκος και πλήθος αρχηγών κρατών.

[embedded content]

«Αυτό είναι ένα συναίσθημα που δεν είχαμε εδώ και αρκετό καιρό, και είναι πολύ ωραίο», είπε ο Eddie Vedder στο πλήρως εμβολιασμένο κοινό που παρακολούθησε τη συναυλία τηρώντας μέτρα για τον COVID-19 στο «SoFi Stadium» του Λος Άντζελες.

Ο τραγουδιστής των Pearl Jam μίλησε επίσης για την ανάγκη ισότητας στους εμβολιασμούς: «Εάν είστε κυβέρνηση, εάν είστε παγκόσμιος ηγέτης και έχετε πλεόνασμα εμβολίων, παρακαλώ μην το αποθηκεύετε. Διαθέστε τα στις χώρες που τα χρειάζονται. Να τα διανείμετε το συντομότερο δυνατόν», τόνισε.

«Και αν είστε φαρμακοβιομηχανία, σας ευχαριστούμε για τις εφευρέσεις σας. Αν πραγματικά θέλετε να είστε ήρωες, αν θέλετε η ιστορία να κοιτάζει πίσω και να χαμογελάει σε σας ως ήρωες, θα ήταν υπέροχο αν μπορούσατε να διανείμετε αυτό το εμβόλιο στο κόστος και στη συνέχεια να έχετε ένα δίκαιο σύστημα διανομής σε ολόκληρο τον πλανήτη, και έτσι θα επιβιώσουμε και θα κατακτήσουμε αυτήν την πανδημία», ανέφερε.

[embedded content]

Η συναυλία «VAX Live: The Concert to Reunite the World» είχε στόχο να βοηθήσει στον τερματισμό του COVID-19 για όλους, τον τερματισμό της επισιτιστικής κρίσης, τη συνέχιση της εκπαίδευσης παντού, την προστασία του πλανήτη και την προώθηση της δικαιοσύνης για όλους.

«Είναι πραγματικά μια ευκαιρία να απευθύνουμε έκκληση στους ηγέτες της διεθνούς κοινότητας να διασφαλίσουν ότι οι 27 εκατομμύρια ήρωες υγειονομικοί σε ολόκληρο τον κόσμο, που μέχρι στιγμής δεν έχουν πρόσβαση σε ένα εμβόλιο, θα μπορέσουν να αποκτήσουν πρόσβαση τους επόμενους μήνες» τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος του «Global Citizen», Hugh Evans, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

[embedded content]

ΠΗΓΗ