Η υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη, εκπροσώπησε την Ελλάδα στη συνάντηση υπουργών της ΕΕ

ceb7 cf85cf86cf85cf80cebfcf85cf81ceb3cf8ccf82 cf84cebfcf85cf81ceb9cf83cebccebfcf8d cf83cebfcf86ceafceb1 ceb6ceb1cf87ceb1cf81ceacceba
facebooksofia zaxaraki symvoulio ee

Οι υπουργοί Τουρισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης είχαν συνάντηση με θέμα την «Οδό Μεταβάσης στον Τουρισμό», με την Ελλάδα να εκπροσωπείται από την υφυπουργό, Σοφία Ζαχαράκη.

Η Υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη εκπροσώπησε την Ελλάδα στην συνάντηση Υπουργών της Ε.Ε. που έχουν αρμοδιότητα στα θέματα Τουρισμού, που διοργάνωσε διαδικτυακά η σλοβενική Προεδρία του Συμβουλίου της Ε.Ε.. Θέμα της συνάντησης ήταν η Οδός Μετάβασης στον Τουρισμό (Tourism Transition Pathway), ως βάση για την Ευρωπαϊκή Ατζέντα Τουρισμού 2030-2050.

Στην παρέμβασή της, η Υφυπουργός Τουρισμού επεσήμανε τη σημαντική επιτυχία της Ελλάδας στην τουριστική ανάκαμψη κατά τη φετινή τουριστική περίοδο και το πόσο συνέβαλαν σε αυτή πρωτοβουλίες όπως το ευρωπαϊκό πιστοποιητικό COVID που πρώτος ο Έλληνας Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης πρότεινε, τονίζοντας όμως πως η επιτυχία αυτή δεν αποτελεί λόγο επανάπαυσης, αλλά βάση για ακόμα εντονότερη κοινή ευρωπαϊκή προσπάθεια για την επόμενη τουριστική χρονιά.

Υπογράμμισε την έμφαση που η χώρα μας δίνει στην βιωσιμότητα της μελλοντικής τουριστικής ανάπτυξης και σημείωσε τις πρωτοβουλίες που ήδη έχει ανακοινώσει ο Υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας για τις μελέτες βιωσιμότητας για Μύκονο και Σαντορίνη, τη δημιουργία παρατηρητήριων αειφορίας, όπως το διεθνές Κέντρο Έρευνας και Παρακολούθησης για τον Παράκτιο και τον Θαλάσσιο Τουρισμό του ΠΟΤ που θα εδρεύει στην Ελλάδα, ενώ αναφέρθηκε και στις σχετικές πρωτοβουλίες για την βιωσιμότητα που η χώρα μας λαμβάνει, με επενδύσεις σε βιώσιμες εναλλακτικές μορφές τουρισμού μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης, την ελληνική πρωτοβουλία για νησιά GR-eco και το παράδειγμα της Χάλκης, το πρόγραμμα απολιγνιτοποίησης κ.α.

Η κα Ζαχαράκη τόνισε τη σημασία τόσο των συνεργειών όσο και της εκπαίδευσης, κατάρτισης και δια βίου μάθησης για τον ευρωπαϊκό τουρισμό των επόμενων δεκαετιών, που αποτυπώνεται έμπρακτα στο πρόγραμμα 20.000 θέσεων για reskilling και upskilling που το Υπουργείο προωθεί μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και για τον ρόλο των Οργανισμών Διαχείρισης Προορισμού – που αποτελούν σημείο έμφασης του επερχόμενου νομοσχεδίου του Υπουργείου – καθώς για την ανάγκη κοινών κανόνων και διαλειτουργικότητας στη διαχείριση τουριστικών δεδομένων σε επίπεδο Ε.Ε..

Τέλος, η Υφυπουργός Τουρισμού κατέθεσε προτάσεις για μια πιο προσανατολισμένη προς τις ανάγκες του Τουρισμού λειτουργία του Συμβουλίου Ανταγωνιστικότητας και για την υιοθέτηση της Οδού Μετάβασης ως βάσης για την Ευρωπαϊκή Ατζέντα Τουρισμού 2030-2050, με μορφή πολυετούς ευρωπαϊκού σχεδίου δράσης.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Συνελήφθη ο Νίκος Αντωνιάδης ο δικηγόρος που πρωτοστάτησε κατά των εμβολιασμών

Η απόφαση Μητσοτάκη για πανδημία, εμβολιασμό ηλικιωμένων, σχολεία και Lockdown

Κορονοϊός: Αυτές είναι οι οδηγίες για ασθενείς που δεν χρήζουν νοσηλείας

ΠΗΓΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.