Η Apple αναβαθμίζει τις οθόνες της σε OLED και mini LED

ceb7 apple ceb1cebdceb1ceb2ceb1ceb8cebcceafceb6ceb5ceb9 cf84ceb9cf82 cebfceb8cf8ccebdceb5cf82 cf84ceb7cf82 cf83ceb5 oled cebaceb1ceb9 mini le

Μπορεί η τεχνολογία των οθονών να έχει προχωρήσει σημαντικά, όμως η χρήση των LCD στις mobile συσκευές (και όχι μόνο) καλά κρατεί. Είναι βέβαια λιγότερο αναμενόμενο να τις βλέπουμε σε high end συσκευές, και έτσι σίγουρα κάνει εντύπωση η επιλογή της Apple να χρησιμοποιεί IPS LCD panels στα κορυφαία iPad Pro τελευταίας γενιάς. Σύμφωνα με το Bloomberg, τα μοντέλα 11 και 12.9 ιντσών του 2021, μπορεί να κυκλοφορήσουν τον επόμενο μήνα, ενώ σύμφωνα με τον αναλυτή Ming Chi Kuo, τα νέα αυτά tablets θα ενσωματώνουν οθόνες με τεχνολογία mini LED.

ipad pro mini led

Η ίδια μετάβαση αναμένεται και στα επόμενης γενιάς iPad Air, όπως επίσης στα Macbook Air και Macbook Pro. Η Apple αναμένεται επίσης να χρησιμοποιήσει τις καλύτερης τεχνολογίας οθόνες OLED στα iPad, αλλά όχι πριν το 2022. Πάντως παρά την ονομασία του, και το mini LED βασίζεται σε τεχνολογία LCD, απλά προσφέρει βελτιωμένο έλεγχο του φωτισμού, και κατ’ επέκταση καλύτερη διαχείριση ενέργειας.

ΠΗΓΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *