Η Billie Eilish έγραψε τον τελευταίο στίχο του «Lo Vas A Olvidar» μαζί με την οικογένειά της

ceb7 billie eilish ceadceb3cf81ceb1cf88ceb5 cf84cebfcebd cf84ceb5cebbceb5cf85cf84ceb1ceafcebf cf83cf84ceafcf87cebf cf84cebfcf85 lo vas a olv

Η Billie Eilish αποκάλυψε πώς έλαβε την τελική πινελιά το τραγούδι που μοιράστηκε με τη Rosalía.

Οι προσπάθειες της Billie Eilish και της Rosalía να γράψουν το τραγούδι τους «Lo Vas A Olvidar» περιλάμβαναν μερικούς επιπλέον συνεργάτες: ολόκληρη την οικογένεια της Eilish.

Παρόλο που η Eilish και ο αδερφός της Finneas είναι ήδη γνωστοί ως μια επιτυχημένη ομάδα με πολυάριθμα βραβεία Grammy στο ενεργητικό της, οι γονείς τους Maggie Baird και Patrick O’Connell συνεργάστηκαν ημι-επίσημα μαζί τους για τη δημιουργία του τραγουδιού.

Η Billie Eilish έδωσε συνέντευξη στον Zane Lowe στο Apple Music και αποκάλυψε ότι το τραγούδι που μοιράστηκε τη Rosalía άρχισε να γράφεται τον Ιανουάριο του 2019 και περιέγραψε πώς έλαβε την τελική πινελιά το 2020 κατά τη διάρκεια του lockdown.

Η τραγουδίστρια κάθισε με τη μητέρα, τον πατέρα και τον αδερφό της στο στούντιο μετά την παράδοση που έχουν κάθε Παρασκευή να τρώνε μαζί και να παρακολουθούν μια ταινία για να βρει το τελευταίο στίχο του «Lo Vas A Olvidar», ο οποίος λέει στα αγγλικά: «Μου το λες σαν είναι κάτι που έχω οποιαδήποτε επιλογή / Αν δεν ήταν σημαντικό, γιατί να σπαταλάς όλο το δηλητήριό σου;»,

Billie Eilish - Rosalía

«Λοιπόν, η μαμά μου, ο μπαμπάς μου, ο Finneas, εγώ, το κορίτσι του Finneas, η Claudia, καθίσαμε όλοι στο στούντιο, και ακούσαμε (το τραγούδι), και εγώ και ο Finneas είπαμε: “Πρέπει να γράψουμε αυτή τον στίχο τώρα;”», θυμήθηκε.

«Έτσι καθόμουν στο δωμάτιο με ολόκληρη την οικογένειά μου. Και οι δύο, όλοι μαζί, συμπεριλαμβανομένου του μπαμπά μου και της μαμάς μου, όλοι δίνουμε ιδέες. Οπότε τεχνικά πρέπει να αναφερθούν ως δημιουργοί, γιατί όλοι γράψαμε αυτόν το στίχο στο τέλος», είπε στον Zane Lowe.

Παρόλο που ο τελευταίος στίχος του «Lo Vas A Olvidar», είναι στα αγγλικά, η Billie Eilish έπεισε τη Rosalía να γράψει και να ηχογραφήσει το τραγούδι κυρίως στα ισπανικά, λόγω της εκτίμησης που τρέφει για την πολύγλωσση μουσική.

«Θυμάμαι όταν γράφαμε το τραγούδι, τη θυμάμαι να λέει κάτι, “θα έπρεπε να είναι στα αγγλικά”. Και απάντησα: “Όχι, όχι, όχι. Πρέπει να είναι στα ισπανικά. Είναι τόσο όμορφο”. Και πάντα μου άρεσε η μουσική που δεν είναι στα αγγλικά», περιέγραψε.

«Μου αρέσει πολλή μουσική από γλώσσες που δεν μιλάω καν. Μου εξάπτουν την περιέργεια σχεδόν όλη μου τη ζωή. Υπάρχουν τόσα πολλά ρωσικά τραγούδια που μου αρέσουν και ισπανικά και γαλλικά», πρόσθεσε.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=RP88MKcVn70?feature=oembed&w=696&h=392]

ΠΗΓΗ