Η Billie Eilish είναι η σύγχρονη pop star με το μεγαλύτερο λεξιλόγιο

ceb7 billie eilish ceb5ceafcebdceb1ceb9 ceb7 cf83cf8dceb3cf87cf81cebfcebdceb7 pop star cebcceb5 cf84cebf cebcceb5ceb3ceb1cebbcf8dcf84ceb5cf81

Η Billie Eilish αναγνωρίζεται για την εκτεταμένη χρήση λέξεων στους στίχους της.

Η Billie Eilish είναι μία από τους πιο δημοφιλείς τραγουδοποιούς του σήμερα και πλέον μπορεί να υπερηφανεύεται ότι έχει το μεγαλύτερο λεξιλόγιο στη σύγχρονη pop μουσική.

Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη των ειδικών στο «WordTips», η 19χρονη pop star έχει το μεγαλύτερο λεξιλόγιο στη μουσική της, τουλάχιστον το μεγαλύτερο ανάμεσα σε κάθε σύγχρονο pop καλλιτέχνη.

Το «Wordtips» εξέτασε τα λεξιλόγια των πιο καλλιτεχνών με τους περισσότερους ακροατές  στο Spotify, που συνθέτουν τη λίστα με τους «σύγχρονους pop stars» και μέτρησε τις λέξεις που χρησιμοποιεί ο κάθε καλλιτέχνης στους στίχους τους, αθροίζοντας τον αριθμό των μοναδικών λέξεων που χρησιμοποιούν ανά 1.000 λέξεις.

Τα τραγούδια της Billie Eilish χρησιμοποιούν κατά μέσο όρο 169 μοναδικές λέξεις ανά 1.000 λέξεις. Αντίθετα, οι Trey Songz και Carly Rae Jepsen, οι οποίοι βρίσκονται στις τελευταίες θέσεις των καλλιτεχνών που μελετήθηκαν, χρησιμοποιούν αντίστοιχα 66 και 69 μοναδικές λέξεις ανά 1.000 λέξεις.

Σε σύγκριση με θρύλους της μουσικής, η Billie Eilish κατατάσσεται με την ποικιλία λέξεων που χρησιμοποιεί μπροστά από σπουδαίους καλλιτέχνες όπως ο Hank Williams και η Bonnie Raitt και όχι πολύ πίσω από τους Jim Morrison, Björk και την καλλιτέχνιδα που βρίσκεται στην πρώτη θέση της λίστας, την Patti Smith.

Άλλοι σύγχρονοι pop stars που εντοπίζονται στη λίστα είναι ο Harry Styles, ο οποίος χρησιμοποιεί στα τραγούδια του 159 μοναδικές λέξεις ανά 1.000 λέξεις και η Lizzo με 153 λέξεις. Οι Lorde και Janelle Monáe χρησιμοποιούν 149 μοναδικές λέξεις ανά 1.000 λέξεις. Ο Kevin Parker των Tame Impala έχει μέσο όρο 133 λέξεις, η Doja Cat 119 και η Halsey 113. Οι Dua Lipa, Ed Sheeran, Khalid και Jhene Aiko χρησιμοποιούν όλοι 111 στις 1.000 μοναδικές λέξεις.

Όσον αφορά τις τελευταίες θέσεις της λίστας, το «WordTips» αναφέρει ότι Meghan Trainor χρησιμοποιεί 72 μοναδικές λέξεις ανά 1.000 λέξεις και ο Justin Timberlake 76. Η Ariana Grande έχει στα τραγούδια μόνο 79 μοναδικές λέξεις ανά 1.000 λέξεις, ενώ οι Adam Levine, Justin Bieber, Usher και Tove Lo είναι ισόβαθμοι με 80  λέξεις, το ίδιο με τον Michael Jackson

Παραδόξως, η εξαιρετική αφηγήτρια Taylor Swift χρησιμοποιεί κατά μέσο όρο 86 μοναδικές λέξεις, αλλά εξακολουθεί να προηγείται των 83 λέξεων των Paul McCartney.

Δείτε ολόκληρη τη λίστα:

WordTips artists vocabulary list 1

ΠΗΓΗ