Η Cardi B θεωρεί «προσβολή» να πληρώνεται λιγότερο από τους λευκούς συναδέλφους της

ceb7 cardi b ceb8ceb5cf89cf81ceb5ceaf cf80cf81cebfcf83ceb2cebfcebbceae cebdceb1 cf80cebbceb7cf81cf8ecebdceb5cf84ceb1ceb9 cebbceb9

Η Cardi B καταγγέλλει τις προκαταλήψεις στις βιομηχανίες της μουσικής και της μόδας.

Παρά τη δημοτικότητά της στη μουσική και τη μόδα, η Cardi B αισθάνεται ότι έρχεται αντιμέτωπη με τις προκαταλήψεις και στις δύο βιομηχανίες.

Μιλώντας στη Mariah Carey στο τεύχος Μαρτίου του περιοδικού «Interview», η Cardi B ανέφερε λεπτομερώς τις εμπειρίες της, εξηγώντας: «Δεν ξέρω αν θα χρησιμοποιούσα τη λέξη “ρατσισμός” επειδή όλα είναι τόσο τεχνικά τώρα. Ένιωσα προκατάληψη».

«Έχω ασχοληθεί με συμφωνίες για προώθηση προϊόντων και στη συνέχεια, ανακάλυψα ότι ορισμένοι λευκοί άνθρωποι πήραν περισσότερα χρήματα στις συμφωνίες τους με την ίδια εταιρεία», είπε.

«Κάνω την έρευνά μου. Ξέρω πόσα χρήματα πήρα από αυτήν την εταιρεία. Οι θαυμαστές μου αγοράζουν τα προϊόντα μου. Έτσι αυτό που σκέφτομαι είναι: “Όταν δεν με πληρώνετε αυτά που δίνετε σε αυτούς τους άλλους ανθρώπους, είναι κάπως προσβλητικό”», συνέχισε.

Αν και η Cardi B δεν αποκάλυψε ποια εταιρεία την πλήρωσε λιγότερο από τους λευκούς συναδέλφους της, έχει συνεργαστεί με επωνυμίες όπως οι Fashion Nova, Steve Madden, Balenciaga, Amazon, Pepsi και, πιο πρόσφατα, με τη Reebok.

Η ράπερ σημείωσε ότι «το hip-hop ασκεί μεγάλη επιρροή» στη βιομηχανία της μόδας. «Και όμως, οι μαύροι καλλιτέχνες δυσκολεύονται να επιλεγούν από σχεδιαστές και να πάρουν θέσεις στις επιδείξεις μόδας», υποστήριξε.

Επίσης τόνισε ότι οι μαύροι καλλιτέχνες «μετά βίας διαφημίζονται από μεγάλες εταιρείες μόδας παρόλο που κυριολεκτικά δημιουργούμε τάσεις».

Cardi B

Μόλις πριν από τέσσερις μήνες, η Cardi B υπερασπίστηκε την προτίμησή της σε τσάντες σχεδιαστών, κυρίως τη συλλογή της από τσάντες Hermès Birkin, μετά από ένα tweet που ασκούσε κριτική στις μαύρες γυναίκες για την αγορά ειδών πολυτελείας, υπονοώντας ότι «υποτιμούν την αξία μίας τσάντας Hermés Birkin»

«Γιατί ρωτάτε τις γυναίκες ράπερ αν θα μπορούσαν να πάρουν μια τσάντα από το κατάστημα της Hermés; Δεν το κάνετε αυτό στους λευκούς διάσημους. Λοιπόν, γιατί πρέπει να μας ρωτάτε;», είπε σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram τον Οκτώβριο.

«Ένα άλλο πράγμα είναι ότι λένε ότι υποτιμούμε την αξία τους. Στην πραγματικότητα, προσθέτουμε αξία γιατί στο hip-hop, όταν αναφέρουμε μάρκες ανεβαίνουν», συνέχισε.

Η Cardi B επεσήμανε ότι όταν ανέφερε την Balenciaga στο τραγούδι «I Like It» με τη συμμετοχή των Bad Bunny και J Balvin, οι πωλήσεις της αυξήθηκαν. «Αυξήθηκαν και γι’ αυτό συνεργάστηκαν μαζί μου φέτος», είπε.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, η Mariah Carey συμφώνησε με τα λόγια της Cardi B και είπε ότι έχει αισθανθεί «το ίδιο».

«Μου έχει συμβεί με διαφορετικό τρόπο, επειδή ο κόσμος δεν ξέρει πώς να με κατηγοριοποιήσει μερικές φορές, και αυτό είναι βλακεία. Αλλά νομίζω ότι ο κόσμος πρέπει να ακούσει τα λόγια σου, επειδή το λες από πρώτο χέρι. Έχεις πάρει λιγότερα από άλλους καλλιτέχνες που δεν είναι έγχρωμοι, αλλά η επιρροή σου είναι πολύ ευρύτερη. Ας το διορθώσουμε λοιπόν», τόνισε.

ΠΗΓΗ