Η Cardi B μιλά για την άδικη μεταχείριση των γυναικών ράπερ

ceb7 cardi b cebcceb9cebbceac ceb3ceb9ceb1 cf84ceb7cebd ceacceb4ceb9cebaceb7 cebcceb5cf84ceb1cf87ceb5ceafcf81ceb9cf83ceb7 cf84cf89cebd
Cardi B 1203254720

«Οι γυναίκες ράπερ πρέπει να προσπαθούν πολύ σκληρά, όμως δεν είναι ποτέ αρκετά καλές», τονίζει η Cardi B.

Αν και οι γυναίκες καλλιτέχνιδες έχουν κάνει τεράστια βήματα στον κόσμο του hip-hop, πολλές εξακολουθούν να δυσκολεύονται να βρουν τη θέση τους σε μία βιομηχανία που κυριαρχείται από άντρες. Ακόμη και η Cardi B, μία από τις πιο επιτυχημένες ράπερ, έπρεπε να αντιμετωπίσει τέτοιου είδους πιέσεις.

Η βραβευμένη με Grammy ράπερ αναφέρθηκε στο το θέμα απαντώντας σε ένα tweet σχετικά με την άδικη μεταχείριση των γυναικών MCs.

Η συζήτηση ξεκίνησε όταν ένας άλλος χρήστης μοιράστηκε ένα απόσπασμα από τη ζωντανή εμφάνιση της Cardi B στα BET Awards του 2019.

«Σίγουρα, μία από τις καλύτερες εμφανίσεις που έχω δει ποτέ από εκείνη», έγραψε στη λεζάντα του βίντεο.

Μία θαυμάστρια πρόσθεσε, πριν προκαλέσει την αντίδραση της Cardi B: «Άσχετο, αλλά το μισώ που οι γυναίκες ράπερ έχουν ολόκληρα χορευτικά νούμερα και εξακολουθούν να επικρίνονται και να τους βρίσκουν πολλά σφάλματα, ενώ οι άντρες ράπερ απλά περπατούν σε έναν κύκλο, πηδούν πάνω και κάτω, κάνοντας το ελάχιστο δυνατό, χωρίς να δέχονται καμία κριτική».

Η Cardi B έδειξε να συμφωνεί: «Οι γυναίκες ράπερ πρέπει να προσπαθούν πολύ σκληρά με εμφανίσεις, απίθανα βίντεο, ώρες μακιγιάζ, ώρες στα μαλλιά, πίεση από το κοινό για να φαίνονται τέλειες, να κάνουν τέλεια μουσική και όμως είναι αυτές στις οποίες δείχνουν μεγαλύτερη ασέβεια. Δεν είναι ποτέ αρκετά καλές, τίποτα νέο. Είναι βαρετό», έγραψε.

Φυσικά αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η Cardi B αναφέρεται στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες στο χώρο της hip-hop μουσικής.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξής της στο SiriusXM τον Οκτώβριο του 2020, η Cardi B μίλησε για την αδυσώπητη πίεση που αντιμετωπίζει τόσο η ίδια όσο και άλλες γυναίκες ράπερ να κυκλοφορούν συνεχώς επιτυχημένα τραγούδια.

«Οι γυναίκες ράπερ είναι πάντα σε τρελή πίεση. Εάν δεν έχεις μία εξαιρετικά τρελή επιτυχία, λένε έπιασες πάτο, πάτο, πάτο. Το τραγούδι μπορεί να είναι δυο φορές πλατινένιο και είναι ακόμα αποτυχία. Είσαι πάντα υπό πίεση και νιώθω ότι δεν είναι δίκαιο», εξήγησε.

ΠΗΓΗ