Η Disney αρνήθηκε να συνεργαστεί με τον Michael Jackson στην «Παναγία των Παρισίων»

ceb7 disney ceb1cf81cebdceaeceb8ceb7cebaceb5 cebdceb1 cf83cf85cebdceb5cf81ceb3ceb1cf83cf84ceb5ceaf cebcceb5 cf84cebfcebd michael jackson cf83
Michael Jackson Hit Channel

«Ήταν σαν κάποιος να έριξε ένα αναμμένο σπίρτο σε ένα εύθραυστο μπολ με εκρηκτικά».

Η Disney φέρεται να απέρριψε την προσφορά του Michael Jackson να συνεισφέρει στο soundtrack για την αγαπημένη ταινία κινουμένων σχεδίων «Η Παναγία των Παρισίων» (The Hunchback of Notre Dame) του 1996.

Σε μια νέα συνέντευξή του στο «SlashFilm», ο συνθέτης Alan Menken θυμήθηκε ότι έλαβε ένα τηλεφώνημα από τον βοηθό του Michael Jackson το 1995, λέγοντας ότι ο pop star ήθελε να «αλλάξει το θέμα της συζήτησης» για εκείνον στη δημόσια σφαίρα καθώς είχε κατηγορηθεί για σεξουαλική κακοποίηση και βρισκόταν εν μέσω ενός διαζυγίου.

«Προφανώς αγαπάει τη Disney τόσο πολύ» είπε ο Alan Menken για τον αείμνηστο «βασιλιά της pop».

«Έτσι ανέφερα την “Παναγία των Παρισίων”. Είπε ότι θα ήθελε να έρθει στο στούντιο μου, να παρακολουθήσει την ταινία και να συζητήσουμε γι’ αυτή. Έτσι ήρθαμε σε επαφή με την Disney Animation. Είπαν: “Συνάντησέ τον! Αν του αρέσει… λοιπόν, δες τι θα πει”», περιέγραψε.

Ο Alan Menken αποκάλυψε στη συνέχεια ότι ο Michael Jackson εντυπωσιάστηκε από τρία τραγούδια της ταινίας και ήθελε να κάνει την παραγωγή και να ηχογραφήσει μερικά από αυτά.

«Επικοινωνήσαμε με την Disney. Ήταν σαν κάποιος να έριξε ένα αναμμένο σπίρτο σε ένα εύθραυστο μπολ με εκρηκτικά. “Θα επικοινωνήσουμε μαζί σας για αυτό”», τόνισε.

«Τελικά, προβλέψιμα, η απάντηση ήταν: “Η Disney δεν θέλει να το κάνει αυτό με τον Michael Jackson”. Είπα: “Εντάξει, θα μπορούσε κάποιος να του το πει αυτό;” Μπορούσες να ακούσεις ακόμα και μία καρφίτσα να πέφτει, καμία απάντηση, κανείς δεν θα του το έλεγε», θυμήθηκε χαρακτηριστικά ο συνθέτης.

«Τελικά ο εκλιπών μάνατζέρ μου Scott Shukat το είπε στον Michael ή στο δικηγόρο του Michael. Εκ των υστέρων, ήταν η σωστή απόφαση. Αλλά ο Κουασιμόδος είναι ένας χαρακτήρας… Αν κοιτάξεις τις σχέσεις του με την οικογένειά του και τον πατέρα του, νομίζω ότι υπάρχει πολλή ταύτιση (με τον Michael Jackson) εκεί», ανέφερε ο Alan Menken.

Ακολουθήστε το Hit Channel στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελληνική και Ξένη μουσική.

ΠΗΓΗ