Η Gazprom αποχώρησε από τη θυγατρική της στη Γερμανία

ceb7 gazprom ceb1cf80cebfcf87cf8ecf81ceb7cf83ceb5 ceb1cf80cf8c cf84ceb7 ceb8cf85ceb3ceb1cf84cf81ceb9cebaceae cf84ceb7cf82 cf83cf84ceb7
facebookgazprom germanai

Η Gazprom Germania ανήκει κατά 100% στην Gazprom Export, η οποία με τη σειρά της ανήκει εξ ολοκλήρου στην Gazprom

Ο Όμιλος Gazprom τερμάτισε χθες τη συμμετοχή του στη θυγατρική του στη Γερμανία, Gazprom Germania και όλα τα περιουσιακά στοιχεία της, συμπεριλαμβανομένης της Gazprom Marketing & Trading, ανακοίνωσε σήμερα ο ρωσικός ενεργειακός όμιλος μέσω της πλατφόρμας Telegram.

Η Gazprom Germania ανήκει κατά 100% στην Gazprom Export, η οποία με τη σειρά της ανήκει εξ ολοκλήρου στην Gazprom. Τα ευρωπαϊκά περιουσιακά στοιχεία που βρίσκονται υπό την ομπρέλα της Gazprom Germania περιλαμβάνουν δραστηριότητες εμπορίας και αποθήκευσης, όπως η Gazprom Marketing & Trading με έδρα το Λονδίνο, η Gazprom Schweiz με έδρα την Ελβετία, οι έμποροι WIEH και Wingas και η εταιρία αποθήκευσης Astora, με έδρα τη Γερμανία.

Χθες η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε ότι στις 29 Μαρτίου διενήργησε αιφνιδιαστικό έλεγχο στα γραφεία πολλών εταιριών φυσικού αερίου στη Γερμανία, με την υποψία παραβίασης των κανόνων ανταγωνισμού. Ακολούθησαν δημοσιεύματα ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είχε ελέγξει και τις εγκαταστάσεις δύο θυγατρικών της Gazprom με έδρα τη Γερμανία – Gazprom Germania και Wingas. Από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή πάντως δεν κατονομάστηκαν οι εταιρίες που ελέγχθηκαν, ενώ επισημάνθηκε ότι δεν έχει ξεκινήσει επίσημη έρευνα σε βάρος οποιασδήποτε εταιρίας για ενδεχόμενη παραβίαση αντιμονοπωλιακών κανόνων της ΕΕ.

Σύμφωνα με τα γερμανικά ΜΜΕ, είναι ακόμη άγνωστο ποιες συνέπειες θα έχει η αποχώρηση της Gazprom από τη γερμανική θυγατρική της. Ο ειδικός στην αγορά φυσικού αερίου Φάμπιαν Χούνεκε δήλωσε στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (dpa) ότι «τα φυσικά περιουσιακά στοιχεία (αποθήκευση φυσικού αερίου, αγωγοί) που θα χαθούν για τη ρωσική πλευρά με την πώληση της Gazprom Germania, μπορεί να θυσιάζονται προκειμένου να γίνει επαναδιαπραγμάτευση των συμβολαίων προμήθειας φυσικού αερίου». Οι υπάρχουσες συμβάσεις εισαγωγής δεσμεύουν την Gazprom Export σχετικά με το νόμισμα, την τιμή και την ποσότητα. «Αυτή η υποχρέωση θα μπορούσε τώρα να αρθεί», επισήμανε ο κ. Χούνεκε.

Σύμφωνα πάντως με τα στοιχεία της γερμανικής κυβέρνησης, η παροχή φυσικού αερίου είναι μέχρι σήμερα σταθερή.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Κρεμλίνο: «Απαράδεκτη» η ιδέα εθνικοποίησης των θυγατρικών της Gazprom και της Rozneft στη Γερμανία

Ρωσία: Η Gazprom λέει ότι οι εξαγωγές αερίου προς την Ευρώπη μέσω Ουκρανίας συνεχίζονται

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

ΠΗΓΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.