Η Lana Del Rey ζητά από τη Lorde να «αναγνωρίσει δημόσια» ότι εμπνεύστηκε από τη μουσική της στο «Solar Power»

ceb7 lana del rey ceb6ceb7cf84ceac ceb1cf80cf8c cf84ceb7 lorde cebdceb1 ceb1cebdceb1ceb3cebdcf89cf81ceafcf83ceb5ceb9 ceb4ceb7cebccf8ccf83

Η διαφωνία μεταξύ της Lana Del Rey και της Lorde φουντώνει αθόρυβα εδώ και καιρό.

Η Lana Del Rey φέρεται να ζητά από τη Lorde να «αναγνωρίσει δημόσια» ότι η μουσική της αποτέλεσε έμπνευση για το τραγούδι «Stoned At The Nail Salon» της Νεοζηλανδής τραγουδίστριας.

Σύμφωνα με τη στήλη «Bizarre» της εφημερίδας «The Sun», η Lana Del Rey έχει αρχίσει να λαμβάνει πλέον τις πληρωμές από τα δικαιώματα που της αναλογούν στο τραγούδι «Stoned At The Nail Salon» από το νέο άλμπουμ «Solar Power» της Lorde, καθώς ήταν έντονες οι συγκρίσεις μεταξύ των μελωδιών του συγκεκριμένου τραγουδιού και των τραγουδιών «Wild At Heart» και «Hope Is A Dangerous Thing For A Woman Like Me To Have» της Αμερικανίδας τραγουδίστριας.

Τα δύο τραγούδια συμπεριλήφθηκαν αντίστοιχα στα άλμπουμ «Chemtrails Over the Country Club» (2021) και «Norman Fucking Rockwell!» (2019) της Lana Del Rey.

Ενώ μια εσωτερική πηγή ισχυρίζεται ότι η 36χρονη τραγουδίστρια φέρεται να λαμβάνει ένα «ποσοστό» από τα δικαιώματα εκμετάλλευσης του τραγουδιού «Stoned At The Nail Salon», λέγεται ότι ζητά από τη Lorde να παραδεχτεί στον κόσμο πως επηρεάστηκε από τα τραγούδια της, προκειμένου να βρεθεί μια «φιλική λύση» και να αποφευχθούν οι νομικές ενέργειες.

«Η διαφωνία μεταξύ της Lana και της Lorde φουντώνει αθόρυβα εδώ και καιρό. Αλλά κανείς από τους εμπλεκόμενους δεν θέλει να κλιμακωθεί, αν αυτό είναι δυνατόν», είπε η πηγή.

Lana Del Rey - Grammy Awards 2018

«Πολλοί θαυμαστές της Lana είχαν επισημάνει στο διαδίκτυο ότι η μελωδία από ένα από τα νέα τραγούδια της Lorde, το “Stoned At The Nail Salon”, μιμείται δύο τραγούδια της, το “Wild At Heart” και το “Hope Is A Dangerous Thing For A Woman Like Me To Have”», συνέχισε.

«Η ομάδα της Lana συμφώνησε και αφού αναμίχθηκε ένας εμπειρογνώμονας και έγιναν κάποιες συζητήσεις μεταξύ όλων των εμπλεκομένων, η ομάδα της Lorde απάντησε και προσέφερε στη Lana ένα ποσοστό των δικαιωμάτων εκμετάλλευσης του τραγουδιού», αποκάλυψε.

«Αυτό σημαίνει ότι ο έσχατος τρόπος αντίδρασης θα ήταν η υποβολή αγωγής – αλλά όλοι επιθυμούν να το αποφύγουν αυτό, αν είναι εφικτό, και ελπίζουν ότι μπορεί να υπάρξει μια φιλική λύση», σημείωσε.

«Οι εμπειρογνώμονες συμφωνούν με την άποψη του κόσμου, οπότε η υπόθεση φαίνεται να είναι αρκετά ξεκάθαρη», ανέφερε η πηγή.

Μέχρι αυτή τη στιγμή καμία από τις δύο τραγουδίστριες δεν έχει σχολιάσει το δημοσίευμα της «The Sun».

Ακούστε τα επίμαχα τραγούδια παρακάτω:

Lorde – «Stoned At The Nail Salon»

Lana Del Rey – «Wild At Heart»

Lana Del Rey – «Hope Is A Dangerous Thing For A Woman Like Me To Have»

ΠΗΓΗ