Η Lorde εγκατέλειψε τα κοινωνικά δίκτυα επειδή ο εγκέφαλός της «δεν λειτουργούσε πια»

ceb7 lorde ceb5ceb3cebaceb1cf84ceadcebbceb5ceb9cf88ceb5 cf84ceb1 cebacebfceb9cebdcf89cebdceb9cebaceac ceb4ceafcebacf84cf85ceb1 ceb5cf80
lorde 1619717385

«Ήταν το πιο δύσκολο πράγμα που έχω κάνει».

Η Lorde εγκατέλειψε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να βοηθήσει την ψυχική υγεία της.

Σε μια νέα συνέντευξη με τον James Corden στο «The Late Late Show», η 24χρονη τραγουδίστρια αποκάλυψε ότι μπλόκαρε εντελώς τις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης από το τηλέφωνό της λόγω των επιπτώσεων που, όπως λέει, είχαν στον εγκέφαλό της.

«Το έκανα επειδή ένιωθα ότι ο εγκέφαλός μου δεν λειτουργούσε πια πολύ καλά», δήλωσε η Lorde, η οποία κυκλοφόρησε πρόσφατα το νέο άλμπουμ της «Solar Power».

«Ήταν τρομερά δύσκολο, το πιο δύσκολο πράγμα που έχω κάνει. Εξακολουθεί να είναι τρομερά δύσκολο κάθε μέρα. Θα ήταν σαν να σταματήσω να τρώω ζάχαρη για μένα, αφού εξακολουθώ να τρώω τόνους ζάχαρης. Και αν δεν τρώω ζάχαρη, νιώθω τρελή», συνέχισε.

«Και το πρώτο σύντομο διάστημα που δεν ήμουν στα κοινωνικά δίκτυα ήταν εντελώς έτσι. Ήμουν τόσο κακόκεφη. Ένιωθα τόσο αποκομμένη. Αλλά έτσι είναι η ζωή μου τώρα», εξήγησε.

Η Lorde λέει ότι έχει απαλλαγεί από το Twitter, το Instagram, το Facebook και το YouTube, αλλά αντ’ αυτού χρησιμοποιεί την εφαρμογή μαγειρικής των «New York Times» και κοιτάζει τα σχόλια.

«Αυτό έχει γίνει μια πηγή κοινότητας για εμένα. Παίρνεις όλες αυτές τις παράξενες μικρές ιστορίες. Κάποιος λέει: “Το φτιάχνω αυτό για τον άντρα μου όταν γυρνάει από τη δουλειά και κάνει αυτό”. Κάθε τόσο λαμβάνεις κάποια λεπτομέρεια. Θα βρεις κάτι και θα το κάνεις αυτό», είπε.

Ο James Corden σημείωσε ότι και ο ίδιος έχει κάνει διαλείμματα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά δεν διαρκούν περισσότερο από ένα μήνα.

Η Lorde ανέφερε στη συνέχεια ότι η βοηθός της έχει πλέον «όλους τους κωδικούς μου» και ότι βρήκε ακόμη και έναν τρόπο να μπλοκάρει τις μηχανές αναζήτησης από το τηλέφωνό της.

«Αυτό ήταν ένα είδος τρέλας επόμενου επιπέδου», είπε, πριν προσθέσει: «Δεν μπορώ να μπω στο Google από το τηλέφωνό μου. Δεν μπορώ να έχω το Safari ή κάτι τέτοιο. Το λατρεύω κατά κάποιο τρόπο. Στην πραγματικότητα δεν χρειάζεται να ψάχνεις στο Google τόσα πολλά πράγματα όσα νομίζεις ότι χρειάζεται, απλά κάνε το στο σπίτι στον υπολογιστή σου!».

Επίσης η Lorde αποκάλυψε ότι ανέκαθεν απέφευγε να διαβάζει άρθρα και ιστορίες για τον εαυτό της, ωστόσο εξαιτίας του γεγονότος ότι «διάβαζε συνέχεια για τον κόσμο» δεν μπορούσε να αποφασίσει «πώς αισθάνεται για οτιδήποτε».

«Είναι διασκεδαστικό να απολαμβάνεις πραγματικά τους χάρτες. Έχεις ένα πράγμα στο τηλέφωνό σου που σου λέει πού βρίσκεσαι και πού να πας;», είπε.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, η Lorde προϊδέασε επίσης τους θαυμαστές της για την επόμενη περιοδεία της, λέγοντας ότι οι θεατές θα ζήσουν μία «υπερβατική εμπειρία στις συναυλίες της».

«Απλά θέλω να είμαι όσο το δυνατόν πιο συνδεδεμένη και προσπαθώ να το κάνω χωρίς να βασίζομαι σε έναν τόνο οθόνες. Θα εμφανιστώ σε ζεστούς χώρους, σε θέατρα, που είναι άνετα. Μου αρέσει πραγματικά να κάνω μικρές συναυλίες. Θα έπρεπε να με δείτε σε γήπεδα, δεν είμαι άνετα», σχολίασε.

ΠΗΓΗ