Η Marina κυκλοφορεί το νέο άλμπουμ «Ancient Dreams In A Modern Land»

ceb7 marina cebacf85cebacebbcebfcf86cebfcf81ceb5ceaf cf84cebf cebdceadcebf ceaccebbcebccf80cebfcf85cebc ancient dreams in a modern land
marina diamandis cr coughs 162584964

Το νέο άλμπουμ της Marina έχει κάτι για όλους.

Η Marina παρουσιάζει το νέο άλμπουμ «Ancient Dreams In A Modern Land», το οποίο κυκλοφορεί από τις Neon Gold και Atlantic Records / Warner Music.

Η Βρετανίδα τραγουδίστρια και τραγουδοποιός ελληνικής καταγωγής έχει γράψει μόνη της τα τραγούδια του «Ancient Dreams In A Modern Land» και έχει συνυπογράψει την παραγωγή σε έξι κομμάτια μαζί με τον τραγουδοποιό / παραγωγό James Flannigan (Dua Lipa, Carly Rae Jepsen, Hayley Kiyoko) και την παραγωγό / πολυοργανίστρια Jennifer Decilveo (Andra Day, Bat For Lashes, Hinds).

Η Marina πήρε την απόφαση να γράψει αποκλειστικά μόνη της το «Ancient Dreams In A Modern Land» ως αντίδραση στις ανησυχητικές στατιστικές που δηλώνουν ότι μόνο το 2% των παραγωγών και το 3% των ηχοληπτών στη δημοφιλή μουσική είναι γυναίκες.

Το άλμπουμ ασχολείται με μία ευρεία γκάμα θεμάτων όπως ο μισογυνισμός, ο ρατσισμός η ερωτική απογοήτευση και η υπερθέρμανση του πλανήτη. Μία ωριμότερη πλευρά της Marina που παρουσιάζεται χωρίς φίλτρα μέσα από electro-pop ήχους.

Η Marina γιόρτασε την κυκλοφορία του νέου άλμπουμ της με ένα live streaming show με τίτλο «Marina presents Ancient Dreams Live from the Desert» που γυρίστηκε στην έρημο της Καλιφόρνιας και μεταδόθηκε παγκοσμίως.

Παρότι περιλαμβάνει 10 τραγούδια μόνο, το «Ancient Dreams In A Modern Land» φαίνεται πως αποτελείται από δύο ξεχωριστά άλμπουμ που αγωνίζονται για την προσοχή του ακροατή.

Το πρώτο μισό του άλμπουμ είναι μεθυστικό, χορευτικό, γεμάτο ενέργεια ενώ το δεύτερο μισό συγκροτούν αργές μπαλάντες για την ερωτική απογοήτευση. Η μία πλευρά περιέχει κοινωνικοπολιτικά φορτισμένη alternative pop rock μουσική ενώ η άλλη πλευρά διαθέτει τις τρυφερές ερμηνείες της Marina.

Το τελικό συμπέρασμα είναι ότι το «Ancient Dreams In A Modern Land» έχει κάτι για όλους. Από φωτεινά, νοσταλγικά pop-rock της δεκαετίας του ’00 έως πιο ήπιες μπαλάντες για πιάνο, καθώς και εξαιρετικά παραδείγματα τραγουδοποιίας.

Το «Ancient Dreams In A Modern Land» βάζει εύκολα υποψηφιότητα για ένα από τα άλμπουμ της χρονιάς.

[embedded content]

ΠΗΓΗ