Η Marisa Monte επιστρέφει με το single «Calma»

ceb7 marisa monte ceb5cf80ceb9cf83cf84cf81ceadcf86ceb5ceb9 cebcceb5 cf84cebf single calma
marisa monte 1572428339

Το «PORTAS» είναι το πρώτο σόλο άλμπουμ της Marisa Monte μετά από δέκα χρόνια.

Η Marisa Monte, η Βραζιλιάνα τραγουδίστρια, μουσικός, παραγωγός και νικήτρια τεσσάρων βραβείων Latin Grammy, κυκλοφορεί το «Calma», το πρώτο single από το επερχόμενο άλμπουμ της «PORTAS».

Το «Calma» έχει γράψει η Marisa Monte μαζί με τον Chico Brown, ενώ την παραγωγή έχει κάνει η ίδια και σε συνεργασία με τον Αμερικανό παραγωγό Arto Lindsay.

Το εξώφυλλα του single είναι μέρος μιας σειράς έργων ζωγραφικής που ονομάζονται «PORTAS» και δημιουργήθηκαν από τη Βραζιλιάνα καλλιτέχνιδα Marcela Cantuária, η οποία έχει αναλάβει όλα τα εικαστικά του άλμπουμ.

Με πάνω από 15 εκατομμύρια πωλήσεις άλμπουμ παγκοσμίως στο βιογραφικό της, η Marisa Monte ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει από τη Sony Music την 1η Ιουλίου το «PORTAS».

Αυτό θα είναι το πρώτο σόλο άλμπουμ της μετά από 10 χρόνια.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της καριέρας της, η Marisa Monte έχει κερδίσει πολλά τοπικά και διεθνή βραβεία, ενώ δύο από τος δίσκους της μπήκαν στη λίστα του περιοδικού «Rolling Stone» με τα 100 Καλύτερα Άλμπουμ της Βραζιλιάνικης Μουσικής Ιστορίας: Το «MM» (1989) και το «Verde, anil, amarelo, cor de rosa e carvão» (1994)

Με μια τεράστια και αναγνωρισμένη μουσική ευελιξία, που κυμαίνεται από pop έως pop rock, samba, jazz και folk μουσικής, η Marisa Monte έχει συνεργαστεί με ταλαντούχα ονόματα όπως οι Arnaldo Antunes, Nando Reis, Julieta Venegas, David Byrne, Marc Ribot, Bernie Worrell, Philip Glass, Devendra Banhart και πολλούς άλλους.

[embedded content]

ΠΗΓΗ