Η Mel B των Spice Girls θα λάβει παράσημο για τις υπηρεσίες της στα θύματα ενδοοικογενειακής βίας

ceb7 mel b cf84cf89cebd spice girls ceb8ceb1 cebbceacceb2ceb5ceb9 cf80ceb1cf81ceaccf83ceb7cebccebf ceb3ceb9ceb1 cf84ceb9cf82 cf85cf80ceb7cf81
Mel B GettyImages 1170757974

Η Mel B έχει βιώσει από πρώτο χέρι την ενδοοικογενειακή βία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Mel B θα αναδειχθεί Μέλος του πιο Εξαίρετου Τάγματος της Βρετανικής Αυτοκρατορίας (MBE) σε αναγνώριση των υπηρεσιών της προς τα θύματα ενδοοικογενειακής βίας.

Η τραγουδίστρια των Spice Girls είναι υποστηρίκτρια της οργάνωσης Women’s Aid και έχει μιλήσει δημόσια για τα βιώματά της όσον αφορά την ενδοοικογενειακή κακοποίηση.

Οι αγώνες της για τα θύματα ενδοοικογενειακής βίας την οδήγησαν το 2019 στην Downing Street, που στεγάζει τις επίσημες κατοικίες και τα γραφεία του Πρωθυπουργού του Ηνωμένου Βασιλείου.

Η Mel B χώρισε από τον δεύτερο σύζυγό της, Stephen Belafonte, το 2017, μετά από δέκα χρόνια γάμου.

Η Αγγλίδα τραγουδίστρια βρισκόταν σε δικαστική διαμάχη με τον Belafonte, για τον οποίο, όπως ισχυρίστηκε, ήταν βίαιος απέναντί της και είχε απειλήσει να κυκλοφορήσει ένα βίντεο με ερωτικές στιγμές τους στην προσπάθειά του να καταστρέψει την καριέρα της. Η νομική ομάδα του Belafonte δήλωσε ότι οι ισχυρισμοί της ήταν «εξωφρενικοί και αβάσιμοι».

Μετά το διαζύγιό της με τον Stephen Belafonte, η Mel B συνεργάστηκε με την οργάνωση Women’s Aid για να βοηθήσει άλλες γυναίκες που αντιμετωπίζουν παρόμοιες καταστάσεις.

«Το αξίζει επάξια. Παρά τα επιτεύγματά της στη μουσική και την τηλεόραση, πιστεύει ότι η δράση της για τα θύματα ενδοοικογενειακής βίας είναι το πιο σημαντικό πράγμα που έχει κάνει», είπε μια πηγή δήλωσε στη «The Sun» σχετικά με τη φημολογούμενη ανάδειξη της Mel B σε Μέλος του πιο Εξαίρετου Τάγματος της Βρετανικής Αυτοκρατορίας.

«Όχι μόνο έχει εμπειρία από πρώτο χέρι, αλλά έχει γνωρίσει πολλές γυναίκες που έχουν υποφέρει. Έχει πραγματική φλόγα μέσα της για την εκστρατεία», πρόσθεσε.

Το Τάγμα της Βρετανικής Αυτοκρατορίας είναι ένα τάγμα ιπποσύνης της Μεγάλης Βρετανίας, το οποίο τιμά ανθρώπους των τεχνών και των επιστημών, όπως επίσης και οργανισμούς με σκοπό τη φιλανθρωπία και τις αγαθοεργίες.

Νωρίτερα φέτος, η Mel B συνεργάστηκε με τη Women’s Aid για μία νέα καμπάνια που προβάλλει τη φρίκη της ενδοοικογενειακής κακοποίησης.

Το βίντεο της καμπάνιας, σε σκηνοθεσία του συνθέτη Fabio D’Andrea, ρίχνει φως στην ενδοοικογενειακή βία μέσω μιας συναισθηματικής ιστορίας, με τη «Scary Spice» να υποδύεται μια γενναία γυναίκα που δραπετεύει από μια κακοποιητική σχέση.

«Γι’ αυτό το λόγο αυτό το βίντεο είναι τόσο σημαντικό, γιατί δεν είναι μόνο η δική μου ιστορία, είναι κομμάτια της δικής μου ιστορίας, αλλά είναι η ιστορία κάθε γυναίκας, είναι η φωνή όλων, γιατί έχουμε να κάνουμε με μια επιδημία», δήλωσε η ίδια στην τηλεοπτική εκπομπή «Good Morning Britain».

«Βάζεις την πανοπλία σου και βγαίνεις στον κόσμο, αλλά πίσω από τις κλειστές πόρτες, είναι πολύ, πολύ διαφορετικά, και είναι ενοχλητικό και ντροπιαστικό και κουβαλάς τόσες ενοχές, που πρέπει να προσπαθείς να κρατήσεις αυτό το μυστικό», ανέφερε.

ΠΗΓΗ