Η Olivia Rodrigo είναι η «Διασκεδάστρια της Χρονιάς» για το TIME

ceb7 olivia rodrigo ceb5ceafcebdceb1ceb9 ceb7 ceb4ceb9ceb1cf83cebaceb5ceb4ceaccf83cf84cf81ceb9ceb1 cf84ceb7cf82 cf87cf81cebfcebd
Olivia Rodrigo GettyImages 1341180886

Μία ακόμα τιμή για την Olivia Rodrigo.

Η Olivia Rodrigo συνεχίζει να συγκεντρώνει διακρίσεις, καθώς το έγκριτο περιοδικό «TIME» την ανακήρυξε «Διασκεδαστή της Χρονιάς» για το 2021.

«Το ασυγκράτητο, εξομολογητικό άλμπουμ της 18χρονης τραγουδίστριας – τραγουδοποιού κατέγραψε τον τόνο μιας ταραχώδους χρονιάς», γράφει το «TIME» για το πρώτο άλμπουμ της Olivia Rodrigo, το υποψήφιο για Grammy «Sour».

Στη συνέντευξη που συνοδεύει το άρθρο, η τραγουδίστρια του «Good 4 U» μιλάει για το μέλλον της, τη διαχείριση των επαγγελματικών της δραστηριοτήτων και τις συνεχείς συγκρίσεις με άλλους καλλιτέχνες, από την Taylor Swift και την Carole King μέχρι την Avril Lavigne και την Alanis Morissette.

«Τις νεαρές γυναίκες τις συγκρίνουν συνεχώς με τις υπόλοιπες. Είμαι η “νέα αυτή” ή “αυτή η γυναίκα συναντά εκείνη τη γυναίκα” και αυτό μπορεί να είναι μειωτικό. Είμαι απλά η Olivia. Κάνω το δικό μου κομμάτι. Έχει νόημα όταν οι άνθρωποι το αναγνωρίζουν αυτό», τονίζει.

Αλλά και οι καλλιτέχνιδες με τις οποίες την έχουν συγκρίνει, μόνο επαίνους έχουν να δώσουν για την Olivia Rodirgo.

Η Alanis Morissette λέει για την νεαρή σταρ: «Έχει μια σταθερή μέριμνα για την έκφραση του εαυτού της. Δεν το θεωρεί πολύτιμο, ούτε φαίνεται να συγκλονίζεται από όλα αυτά». Η Carole King, η οποία εντάχθηκε πρόσφατα στο Rock & Roll Hall of Fame, επισημαίνει ότι η Olivia Rodrigo έχει «το χάρισμα να ξέρει πώς να πει μια ιστορία μέσα σε ένα τραγούδι», ενώ η Gwen Stefani, το πρόσωπο με το οποίο η Olivia λέει ότι θα ήθελε περισσότερο να γράψει ένα τραγούδι, σχολιάζει ότι θα ήταν «τιμή» της να συνεργαστούν.

Ωστόσο η επιτυχία δεν ήρθε χωρίς αντιδράσεις, συμπεριλαμβανομένων δύο περιπτώσεων κατά τις οποίες η Rodrigo πρόσθεσε τα ονόματα άλλων καλλιτεχνών σε τραγούδια που περιλαμβάνονταν στο άλμπουμ της «Sour», μετά από παρατηρήσεις σχετικά με τις ομοιότητες που παρουσίαζαν με άλλα δημοφιλή τραγούδια.

«Ήταν πραγματικά απογοητευτικό να βλέπω τους ανθρώπους να απαξιώνουν και να αρνούνται τη δημιουργικότητά μου», δήλωσε η Olivia Rodrigo στο «TIME» σχετικά με το γεγονός ότι έπρεπε να αναθεωρήσει τους συντελεστές των ίδιων των τραγουδιών της.

Ο Dan Nigro, συνεργάτης της στη δημιουργία τραγουδιών και παραγωγός της, είχε διαφορετική άποψη: «Φαίνεται ότι οι άνθρωποι γίνονται αστείοι με τα πράγματα όταν τα τραγούδια γίνονται πραγματικά δημοφιλή», είπε στο «TIME».

Η Olivia Rodrigo πρόσθεσε ότι στο μυαλό της, ακολουθεί τη δική της πορεία και οποιαδήποτε έμπνευση αντλεί από άλλους καλλιτέχνες δεν αποτελεί αφορμή για σύγκριση. Παρά την όποια κριτική, σημείωσε ότι είναι φυσικό για εκείνη να μεταφέρει τα συναισθήματά της στα τραγούδια της.

«Η δημιουργία τραγουδιών είναι το πράγμα που παίρνω πιο σοβαρά από όλα στη ζωή μου. Είναι και το πιο προσωπικά ικανοποιητικό. Στον πυρήνα του, όλα τα τραγούδια μου αφορούν εμένα, τις εμπειρίες μου και τα συναισθήματά μου. Είναι επίσης ένα σημαντικό μάθημα για να μάθεις να ελέγχεις την ιστορία σου», παρατήρησε.

Όσο για το τι μέλλει γενέσθαι, η Olivia Rodrigo έχει προχωρήσει ήδη σε συμφωνία για να αποκτήσει τα δικαιώματα των masters των ηχογραφήσεών της, αποφεύγοντας το λάθος που έκανε το είδωλό της Taylor Swift ως έφηβη και το οποίο προσπαθεί τώρα να διορθώσει: «Σίγουρα πρέπει να είσαι επιχειρηματίας για να γίνεις μουσικός. Υπάρχει δυνατότητα για μένα να έχω μερίδιο στη μουσική και την τέχνη που δημιουργώ, κάτι που είναι δίκαιο», εξήγησε.

Και όσον αφορά το επόμενο άλμπουμ της μετά το «Sour», η Olivia Rodrigo δηλώνει στο «TIME»: «Θα έλεγα ψέματα αν έλεγα ότι δεν υπάρχει πίεση. Αλλά μερικές φορές θυμάμαι: «Αυτό συνέβη πριν από 10 μήνες. Δεν χρειάζεται να τα έχεις καταλάβει όλα ακόμα».

ΠΗΓΗ