Η Olivia Rodrigo ενσωματώνει τις «προσωπικές εμπειρίες της» στα τραγούδια που γράφει για το «HSMTMT»

ceb7 olivia rodrigo ceb5cebdcf83cf89cebcceb1cf84cf8ecebdceb5ceb9 cf84ceb9cf82 cf80cf81cebfcf83cf89cf80ceb9cebaceadcf82 ceb5cebccf80ceb5

«Όλοι μπορεί να αισθανθούμε ότι περιοριζόμαστε είτε από εξωτερικές δυνάμεις είτε από τις απόψεις άλλων ανθρώπων».

Η Olivia Rodrigo μπορεί να είναι μόνο 18 ετών, αλλά έχει την ικανότητα να δημιουργεί τραγούδια όπως ένας βετεράνος.

Την προηγούμενη Παρασκευή, η Olivia Rodrigo κυκλοφόρησε για τις ανάγκες της σειράς «High School Musical: The Musical: The Series» του Disney+ στην οποία πρωταγωνιστεί ένα νέο τραγούδι με τίτλο «The Rose Song».

Το επεισόδιο ακολουθεί το χαρακτήρα της τραγουδίστριας καθώς δυσκολεύεται να γράψει τραγούδια, πριν καταλήξει σε ένα πανέμορφο κομμάτι.

«Είμαι πραγματικά υπερήφανη γι’ αυτό. Νομίζω ότι είναι πολύ διασκεδαστικό να γράφεις από την οπτική γωνία κάποιου που δεν είναι εσύ», λέει η Olivia Rodrigo στο «People».

Στο επεισόδιο, η Nini, ο χαρακτήρας που υποδύεται η Rodrigo παίρνει το ρόλο του τριαντάφυλλου σε μία σχολική παράσταση του μιούζικαλ «Η Πεντάμορφη και το Τέρας» μετά την επιστροφή της στο East High School.

«Είναι πολύ διασκεδαστικό να γράφεις για χαρακτήρες. Είναι μια διασκεδαστική, δημιουργική πρόκληση για μένα. Προσπαθώ πάντα να ενσωματώσω τις προσωπικές εμπειρίες μου, αλλά και τις μοναδικές φωνές μου για τα τραγούδια που κάνω για τη σειρά», ανέφερε.

Olivia Rodrigo - High School Musical: The Musical: The Series

Η Olivia Rodrigo είπε στο «People» ότι της ζητήθηκε να γράψει ένα «φεμινιστικό τραγούδι από την οπτική γωνία ενός τριαντάφυλλου» και το έκανε έτσι ακριβώς.

«Στο τραγούδι η Nini συνειδητοποιεί ότι δεν είναι έτσι όπως την αντιλαμβάνονται οι άλλοι άνθρωποι. Δεν είναι αυτό. Κατά κάποιον γίνεται ανεξάρτητη και βρίσκει την ατομικότητά της. Νομίζω ότι είναι μια πολύ σημαντική διαδικασία που πρέπει να περάσει κάθε έφηβος. Είναι πολύ ωραίο να το απεικονίζεις στην οθόνη», εξηγεί.

«Νομίζω ότι όλοι μας μπορεί να αισθανθούμε ότι περιοριζόμαστε είτε από εξωτερικές δυνάμεις είτε από τις απόψεις άλλων ανθρώπων. Και πιστεύω επίσης ότι (το τραγούδι) είναι εξαιρετικά φοβερό, επειδή το συνδέει αυτό με ένα τριαντάφυλλο. Τα τριαντάφυλλα διατηρούνται μέσα σε ένα γυαλί και σπας το γυαλί, το οποίο θα μπορούσε να είναι ένα γυάλινο ταβάνι», προσθέτει.

Στο τελευταίο επεισόδιο του «High School Musical: The Musical: The Series», ο χαρακτήρας της Olivia Rodrigo περνά μία έντονη δημιουργική κρίση καθώς προσπαθεί να γράψει το τραγούδι. Αυτή είναι μια εμπειρία που μπορεί να αναγνωρίσει η τραγουδίστρια.

«Έχω στέρηση ιδεών όλη την ώρα. Ωστόσο νομίζω πως για μένα είναι το γεγονός ότι δεν μπορώ να γράψω κάτι που μου αρέσει. Νομίζω ότι ο καθένας μπορεί πάντα να γράφει τραγούδια. Απλώς πιστεύουν όλοι ότι δεν είναι πάντα καλοί. Και έτσι, θέλω να πω στον εαυτό μου ότι μερικές φορές πρέπει να βγάλεις τα κακά τραγούδια πριν έρθουν τα καλά», τονίζει.

«Ωστόσο είναι όλα εξάσκηση. Συνήθως αναγκάζω τον εαυτό μου να γράψει, κάτι που ακούγεται πραγματικά παράλογο. Και νομίζω ότι όταν είσαι δημιουργικός, δεν χρειάζεται πάντα να έχεις μια αστραπιαία ιδέα και απλώς να εντυπωσιάζεσαι από μια έμπνευση μια ημέρα αντί να κάνεις κάτι που πραγματικά σου αρέσει. Προσπαθώ πάντα να το σκέφτομαι έτσι και να εκπαιδεύω τον εαυτό μου για να μπορώ να γράφω όταν μου ζητηθεί, κάτι που ακούγεται πραγματικά καταθλιπτικό, αλλά είναι το καλύτερο», καταλήγει η Olivia Rodrigo.

ΠΗΓΗ