Η Paloma Faith μοιράζεται το music video του «Monster»

ceb7 paloma faith cebccebfceb9cf81ceacceb6ceb5cf84ceb1ceb9 cf84cebf music video cf84cebfcf85 monster
paloma faith 1617514

Το νέο video clip της Paloma Faith λειτουργεί ως αλληγορία για την αντιμετώπιση των γυναικών στη μουσική βιομηχανία.

Η Paloma Faith μοιράζεται το μουσικό βίντεο για το νέο τραγούδι «Monster».

Το τραγούδι συμπεριλαμβάνεται στο πέμπτο studio album της, με τίτλο «Infinite Things», που κυκλοφόρησε από τη Sony Music τον Νοέμβριο του 2020 και ανέβηκε στο No. 4 του Ηνωμένου Βασιλείου.

Η Βρετανίδα τραγουδίστρια και τραγουδοποιός έχει γράψει το «Monster» μαζί με τους MNEK και Starsmith, με τον τελευταίο να έχει φροντίσει και την παραγωγή.

Η αισθητική του μουσικού βίντεο για το «Monster» είναι εμπνευσμένη σε μεγάλο βαθμό από το ιταλικό είδος τρόμου που εκπροσωπούν οι υπερφυσικές ταινίες τρόπου «Suspiria» (1977) και «Inferno» (1980) των του Giallo και Dario Argento, καθώς και vintage ταινίες όπως το «Frankenstein» του James Whale (1931).

Η Paloma Faith εξηγεί: «Αυτό το τραγούδι αφορά τη σχέση μου με τη μουσική βιομηχανία και την καριέρα μου στο σύνολό της. Στην αρχή πολλοί άνθρωποι μου ζήτησαν να κάνω πράγματα που δεν ήθελα απαραίτητα να κάνω. Επίσης δεν συνήθιζα να νοιάζομαι για τα χρήματα, μόνο για την τέχνη. Η βιομηχανία με άλλαξε. Ήταν αυτή η διελκυστίνδα και τώρα είμαι σε ένα στάδιο της καριέρας μου όπου πιστεύω ότι μπορεί να είναι το τέλος».

«Υπάρχει αυτή η περίεργη αίσθηση ότι οι γυναίκες στη βιομηχανία έχουν διάρκεια ζωής. Με το βίντεο για το “Monster” εγώ και Yousef θέλαμε να δείξουμε πώς η κοινωνία γενικά αντιμετωπίζει τις γυναίκες είτε σωματικά είτε ψυχικά. Η ανδρική φιγούρα σε αυτό το βίντεο αποφασίζει και απορρίπτει τη σάρκα της», συνεχίζει.

Ο Yousef δηλώνει για το βίντεο: «Ο γιατρός αντιπροσωπεύει την κοινωνία γενικά, δείχνοντας πώς οι γυναίκες σιωπούν, τις χειρίζονται σωματικά και διανοητικά και μετά τις εγκαταλείπουν σαν να είναι ένα τίποτα. Σχετικά με τη μουσική βιομηχανία στην οποία αναφέρονται οι στίχοι της Paloma, δείχνει πώς οι καλλιτέχνες κατασκευάζονται, προσβάλλονται και περιφρονούνται».

[embedded content]

Ακολουθήστε το Hit Channel στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελληνική και Ξένη μουσική.

ΠΗΓΗ