Η Selena Quintanilla τιμήθηκε με το Βραβείο Συνολικής Προσφοράς στα Βραβεία Grammy 2021

ceb7 selena quintanilla cf84ceb9cebcceaeceb8ceb7cebaceb5 cebcceb5 cf84cebf ceb2cf81ceb1ceb2ceb5ceafcebf cf83cf85cebdcebfcebbceb9cebaceaecf82
Selena Quintanilla Grammy Awards 1994 114742094

Τα Βραβεία Grammy 2021 τίμησαν την αείμνηστη «βασίλισσα της tejano».

Η Selena Quintanilla τιμήθηκε με το βραβείο Lifetime Achievement Award στα Βραβεία Grammy 2021 μαζί με τη Marilyn Horne, τις Salt-N-Pepa, τους Talking Heads, τους Grandmaster Flash & The Furious Five και τον Lionel Hampton.

Σύμφωνα με την Ακαδημία Ηχογράφησης το Βραβείο Συνολικής Προσφοράς, το οποίο καθιερώθηκε το 1963, απονέμεται στους καλλιτέχνες με συνεισφορά εξαιρετικής σημασίας στον τομέα της μουσικής.

Η Selena, η αείμνηστη «βασίλισσα της tejano», είχε κερδίσει το 1994 με το δίσκο «Live!» το βραβείο Grammy για το Καλύτερο Μεξικανικό / Μεξικανικό – Αμερικανικό Άλμπουμ. Εκείνη ήταν μάλιστα η πρώτη φορά που μια γυναίκα καλλιτέχνιδα της tejano σκηνής επικρατεί στη συγκεκριμένα κατηγορία.

Με αφορμή της βράβευσης της Selena από τα Βραβεία Grammy 2021, η οικογένεια Quintanilla μοιράστηκε μια σπάνια ιστορία από την πρώτη παρουσία της εκλιπούσας τραγουδίστριας σε τελετή των Grammy, καθώς δύο αδημοσίευτες φωτογραφίες από τα παρασκήνια.

«Το 1994, λίγες ώρες πριν από τα 37α Ετήσια Βραβεία Grammy που πραγματοποιήθηκαν στη Νέα Υόρκη, η Selena ήταν μαζί με την αδερφή της Suzette και είχε φτιάξει τα μαλλιά της με τον τρόπο που θα γινόταν μια από τις πιο εμβληματικές και διαχρονικές εμφανίσεις της», αναφέρεται σε ανάρτηση στα κοινωνικά δίκτυα.

«Αυτή ήταν η πρώτη εμπειρία της Selena στα Grammy και ήταν πολύ ενθουσιασμένη. Η Selena πήρε μαζί της τη φωτογραφική μηχανή της για να τραβήξει φωτογραφίες με άλλους καλλιτέχνες εκεί», συνεχίζει η δημοσίευση.

«Ωστόσο, δεν της επέτρεψαν να πάρει την κάμερα μαζί της, όμως αστειεύτηκε: “Δεν μου επέτρεψαν να φέρω τη φωτογραφική μου μηχανή, ωστόσο, έφυγα με αυτό”, είπε σε μια συνέντευξη το 1994 κρατώντας το Grammy», καταλήγει η ανάρτηση.

Η Selena Quintanilla δολοφονήθηκε σε ηλικία 23 ετών στις 31 Μαρτίου 1995.

ΠΗΓΗ