Θα γίνει Μουσείο το παλάτι του Μπάκιγχαμ; Ο Κάρολος θέλει, η Ελισσάβετ διαφωνεί

Περισσότερα… ΠΗΓΗ…

ceb8ceb1 ceb3ceafcebdceb5ceb9 cebccebfcf85cf83ceb5ceafcebf cf84cebf cf80ceb1cebbceaccf84ceb9 cf84cebfcf85 cebccf80ceaccebaceb9ceb3cf87
facebookAP21235424425862

Σε αλλαγές φέρεται να θέλει να προβεί ο πρίγκιπας Κάρολος μόλις ανέβει στο θρόνο της Μεγάλης Βρετανίας, ανάμεσα σ’ αυτές και η μετατροπή του παλατιού του Μπάκιγχαμ σε μουσείο, κάτι στο οποίο η βασίλισσα Ελισάβετ είναι κατηγορηματικά αντίθετη.

Σε δημοσίευμά της η βρετανική εφημερίδα Mirror επικαλείται πηγή του παλατιού η οποία υποστηρίζει ότι το σχέδιο μετατροπής του παλατιού σε μουσείο «δεν θα πραγματοποιηθεί σύντομα», και πάντως όχι όσο στο θρόνο βρίσκεται η Ελισάβετ.

Το παλάτι είναι το μέρος όπου η βασίλισσα μεγάλωσε τα τέσσερα παιδιά της, ασκώντας τα βασιλικά της καθήκοντα εδώ και δεκαετίες. Το 1993 το παλάτι άνοιξε για το κοινό, επιτρέποντας στους επισκέπτες να περιηγηθούν σε επιλεγμένα μέρη του παλατιού, αλλά όχι στα οικογενειακά διαμερίσματα.

«Δεν την ενδιαφέρει πολύ η συγκεκριμένη ιδέα και πιστεύει φυσικά ότι θα πρέπει να παραμείνει ένα είδος οικογενειακού σπιτιού», πρόσθεσε η πηγή.

«Προς το παρόν, ό,τι κι αν διαβάζετε, δεν φαίνεται να μπορεί να υλοποιηθεί σύντομα από τον πρίγκιπα Κάρολο», πρόσθεσε.

Ένας από τους λόγους που ο Κάρολος επιθυμεί να απαλλαγεί από το Μπάκιγχαμ όταν αναλάβει το θρόνο, πιθανολογείται ότι είναι το υψηλό κόστος συντήρησης.

Το παλάτι ανακαινίστηκε για τελευταία φορά μετά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και ενώ εγκρίθηκε ανακαίνιση 500 εκατομμυρίων δολαρίων το 2016, αυτή δεν θα ολοκληρωθεί μέχρι το 2027.

ΠΗΓΗ