Θα συνεχιστεί ο «Ρινόκερος», με αντικατάσταση του Σερβετάλη – Η ανακοίνωση του θεάτρου

Περισσότερα… ΠΗΓΗ…

ceb8ceb1 cf83cf85cebdceb5cf87ceb9cf83cf84ceb5ceaf cebf cf81ceb9cebdcf8ccebaceb5cf81cebfcf82 cebcceb5 ceb1cebdcf84ceb9cebaceb1
facebook1

Η αποχώρηση του Άρη Σερβετάλη από το θεατρικό έργο «Ρινόκερος», πέρα από τη μεγάλη συζήτηση που άνοιξε, έκανε ορατό το ενδεχόμενο να διακοπεί η παράσταση.

Φαίνεται, όμως, ότι το ενδεχόμενο αυτό απομακρύνεται, καθώς οι παραγωγοί όπως και όλοι οι συντελεστές, εξέφρασαν την πρόθεσή της να βρεθεί αντικαταστάτης άμεσα και να συνεχιστουν οι παραστάσεις στο θέατρο Κιβωτός.

Η ομάδα του θεατρικού έργου προέβη προ ολίγου στην ακόλουθη ανακοίνωση για τη συνέχιση των παραστάσεων με άλλο ηθοποιό:

«Ως εργαζόμενοι ηθοποιοί στην παράσταση “Ρινόκερος” θα θέλαμε να εκφράσουμε τη λύπη μας για τη διακοπή της παράστασής μας, λόγω της αποχώρησης του συναδέλφου μας Άρη Σερβετάλη. Παρ’ όλα αυτά, είναι κοινή μας θέση να μην προβούμε σε επικρίσεις εις βάρος κανενός. Έτσι κι αλλιώς ο καθένας μας κρίνεται από τις πράξεις του.

Ούτε θεωρούμε ότι ως εμβολιασμένοι πολίτες και ηθοποιοί, διαχωριζόμαστε με οποιονδήποτε τρόπο από λοιπούς τυχόν ανεμβολίαστους συμπολίτες μας. Και παρά το ότι είναι εύλογο να εκφράζει κανείς επιφυλάξεις ως προς τη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης, θεωρούμε ότι η αποχή από την τέχνη μας, η οικειοθελής διακοπή μίας παράστασης, δεν θα μπορούσε να αποτελεί λύση στα μέτρα που επιβάλλει η κυβέρνηση.

Το Θέατρο είναι τόπος επικοινωνίας, ανταλλαγής απόψεων. Είναι τόπος συνάντησης ανθρώπων, σκέψεων, ιδεών. Είναι τόπος που ο δημόσιος λόγος αρθρώνεται και πλάθονται συνειδήσεις. Είναι ένα από τα πιο βασικά κύτταρα της Δημοκρατίας. Γι’ αυτό τα θέατρα σε καιρούς κρίσης πρέπει να μένουν ανοιχτά. Για μας αυτό είναι χρέος μας.

Με αυτές τις σκέψεις, την Τετάρτη, 24 Νοεμβρίου, οι ηθοποιοί της παράστασης συναντηθήκαμε με το σκηνοθέτη και τον εκπρόσωπο της παραγωγής και αποφασίσαμε ομόφωνα να συνεχιστεί η παράσταση προχωρώντας σε αντικατάσταση. Η ομάδα του “Ρινόκερου”».

ΠΗΓΗ