Θεσσαλονίκη: Βανδαλισμοί σε σχολεία – Έβγάλαν καγκελόπορτες, πλημμύρισαν αίθουσες

ceb8ceb5cf83cf83ceb1cebbcebfcebdceafcebaceb7 ceb2ceb1cebdceb4ceb1cebbceb9cf83cebccebfceaf cf83ceb5 cf83cf87cebfcebbceb5ceafceb1 cead

Με μία πρωτοφανή εικόνα ήρθαν σήμερα, Δευτέρα αντιμέτωποι μαθητές και εκπαιδευτικοί σε δύο δημοτικά σχολεία της Θέρμης στη Θεσσαλονίκη

Άγνωστοι, τις προηγούμενες μέρες εισήλθαν παράνομα στο 1ο δημοτικό σχολείο Τριλόφου και στο δημοτικό της Αγίας Παρασκευής, πραγματοποιώντας καταστροφές στους εσωτερικούς και εξωτερικούς τους χώρους, σύμφωνα με την πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής Α/θμιας Εκπαίδευσης του δήμου Θέρμης, Ευαγγελία Κούτρη.

Μαθητές και εκπαιδευτικοί στη Θέρμη Θεσσαλονίκης πήγαν σήμερα στα δημοτικά τους σχολεία -όπως κάθε Δευτέρα- για να ξεκινήσουν το μάθημά τους. Όμως, από τη μία είδαν ένα λάστιχο αυτόματου ποτισμού να «πετάει» νερό στον προθάλαμο του κτηρίου και από την άλλη γκρεμισμένες καγκελόπορτες και σπασμένα φωτιστικά.

«Στον Τρίλοφο έβγαλαν την καγκελόπορτα από τη θέση της και τη μετακίνησαν παρά δίπλα. Στην Αγία Παρασκευή έσπασαν την κλειδαριά από την πόρτα με ένα βαρύ εργαλείο (π.χ. βαριοπούλα), μαζί με τα φωτιστικά στον προθάλαμο. Επίσης, στο δημοτικό σχολείο του Τριλόφου, πήραν το λάστιχο του αυτόματου ποτίσματος, άνοιξαν την πίεση της βρύσης και στη συνέχεια τοποθέτησαν το λάστιχο ακριβώς μπροστά στην πόρτα του σχολείου, ώστε να πλημμυρίσει ο προθάλαμος του κτηρίου. Ευτυχώς δεν προκάλεσαν περισσότερους ή σοβαρότερους βανδαλισμούς» τόνισε αγανακτισμένη στο grtimes η κυρία Κούτρη.

Δείτε φωτογραφίες στη Gallery:

Σύμφωνα με την πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής Α/θμιας Εκπαίδευσης του δήμου Θέρμης, συνεργεία στάλθηκαν απευθείας για την αντικατάσταση και αποκατάσταση των ζημιών και στα δύο σχολεία για να μην συναντήσουν προβλήματα στην διαπαιδαγώγησή τους οι μαθητές. Επίσης, σήμερα τα μαθήματα έγιναν κανονικά.

Επιπροσθέτως, η Ευαγγελία Κούτρη υπέβαλε μηνύσεις κατά αγνώστων για τους βανδαλισμούς.

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

ΠΗΓΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.