Θεσσαλονίκη: Διαδικτυακό αφιέρωμα του Μεγάρου Μουσικής για τα 250 χρόνια από τη γέννηση του Μπετόβεν

Περισσότερα… ΠΗΓΗ…

ceb8ceb5cf83cf83ceb1cebbcebfcebdceafcebaceb7 ceb4ceb9ceb1ceb4ceb9cebacf84cf85ceb1cebacf8c ceb1cf86ceb9ceadcf81cf89cebcceb1 cf84cebf
facebookMEGARO MOYSIKHS THESSALONIKHS

Ανήμερα της Ευρωπαϊκής Ημέρας Μουσικής, 21 Ιουνίου 2021, κάνει πρεμιέρα ο «Κύκλος Beethoven – 32 σονάτες για πιάνο», με το πρώτο από τα δεκατρία διαδικτυακά ρεσιτάλ, με τα οποία το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης τιμά τα 250 χρόνια από τη γέννηση του συνθέτη Λούντβιχ βαν Μπετόβεν (1770-1827).

Τα ρεσιτάλ πραγματοποιούνται σε συνεργασία με το Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και σε αυτά συμμετέχουν 26 φοιτητές και φοιτήτριες της ειδίκευσης πιάνου των τάξεων του καθηγητή και πιανίστα Ούβε Μάτσκε, του αναπληρωτή καθηγητή Ιγκόρ Πέτριν και των διδασκόντων Παρασκευή Γιαμοπούλου και Χριστίνα Σιδηροπούλου.

Οι συναυλίες θα μεταδίδονται καθημερινά έως το Σάββατο 3 Ιουλίου, στις 6 το απόγευμα, από το κανάλι του Οργανισμού στο Youtube https://www.youtube.com/user/Tchgreece.

Η συμπαραγωγή μαγνητοσκοπήθηκε εξ ολοκλήρου στους χώρους του Ο.Μ.Μ.Θ. και χρησιμοποιήθηκε πιάνο Steinway. Μέρος της χρηματοδότησης προέρχεται από την Επιτροπή Ερευνών και Διαχείρισης του ΕΛΚΕ του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, στο πλαίσιο της ερευνητικής του πολιτικής. Επιστημονικά υπεύθυνος και συντονιστής του έργου ανέλαβε ο Ούβε Μάτσκε.

ΠΗΓΗ