Θεσσαλονίκη: Συναυλία για την 25η Μαρτίου από την Κρατική Ορχήστρα και το Μέγαρο Μουσικής

ΠΗΓΗ…

ceb8ceb5cf83cf83ceb1cebbcebfcebdceafcebaceb7 cf83cf85cebdceb1cf85cebbceafceb1 ceb3ceb9ceb1 cf84ceb7cebd 25ceb7 cebcceb1cf81cf84ceaf

Η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης και το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης τιμούν την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση με μία πανηγυρική συναυλία, που θα μεταδοθεί τηλεοπτικά από την ΕΡΤ3, ανήμερα της Εθνικής Επετείου, στις 22:00.

Την Κ.Ο.Θ. διευθύνει η Ζωή Τσόκανου και ως αφηγητής συμμετέχει ο ηθοποιός του ΚΘΒΕ Δημήτρης Σιακάρας. Οι συνθέτες Διονύσιος Λαυράγκας και Μανώλης Καλομοίρης ενσωματώνουν στα έργα τους στοιχεία της δημοτικής μουσικής μας παράδοσης.

Το «Πρελούδιο και Φούγκα πάνω σε δύο ελληνικά θέματα» του πρώτου δίνει τον θριαμβικό τόνο της εξέγερσης των Ελλήνων, ενώ η «Καταστροφή των Ψαρών» του δεύτερου θρηνεί για μία από τις μεγαλύτερες καταστροφές του Αγώνα.

Concert

Το πρόγραμμα ολοκληρώνεται με την «Ηρωική Συμφωνία» του Μπετόβεν, ένα ρηξικέλευθο έργο εμποτισμένο με τα ιδανικά του Ευρωπαϊκού Διαφωτισμού, που υπήρξε η φλόγα με την οποία άναψε πνευματικά το φιτίλι της Ελληνικής Επανάστασης.

Οι μουσικοί της ΚΟΘ προσφέρουν την αμοιβή από τα συγγενικά τους δικαιώματα αυτής της τηλεοπτικής μετάδοσης υπέρ του Συλλόγου Μουσικών Β. Ελλάδος.

ΠΗΓΗ