Θρίλερ με τον 25χρονο που τσιμπήθηκε από κόμπρα: Πώς σώθηκε από το νευροτοξικό δηλητήριο του φιδιού

ceb8cf81ceafcebbceb5cf81 cebcceb5 cf84cebfcebd 25cf87cf81cebfcebdcebf cf80cebfcf85 cf84cf83ceb9cebccf80ceaeceb8ceb7cebaceb5 ceb1cf80
facebooknosokomeio19321sk

Στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου «Άγιος Σάββας» εξακολουθεί να νοσηλεύεται ο 25χρονος Κύπριος, ο οποίος τσιμπήθηκε από οικόσιτη κόμπρα που είχε μέσα στο διαμέρισμά του στο κέντρο της Αθήνας.

Ο νεαρός τσιμπήθηκε στο δάχτυλο του χεριού του, κατά την προσπάθειά του να ταΐσει το ερπετό. Σύμφωνα με πληροφορίες του Νewsbomb.gr, η εμπειρία του, σε συνδυασμό με την άμεση κινητοποίηση των Αρχών, του έσωσαν τη ζωή. Ο 25χρονος έκανε το πρώτο τηλεφώνημα στο Κέντρο Δηλητηριάσεων. Εκεί αμέσως είπε στους ειδικούς το είδος της ινδικής κόμπρας που τον τσίμπησε, με αποτέλεσμα να κερδηθεί πολύτιμος χρόνος (καθώς τα αντίδοτα διαφέρουν ανά είδος φιδιού).

Επίσης, ο 25χρονος δεν έχασε καθόλου χρόνο προσπαθώντας να κάνει μόνος του οποιαδήποτε κίνηση για να γιατρευτεί (όπως έχει γίνει σε άλλες περιπτώσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό). Αντιθέτως, μετέβη αμέσως στο νοσοκομείο (σε 30 λεπτά είχε φτάσει εκεί). Στο μεταξύ, ξεκίνησε ένας αγώνας δρόμου για να βρεθεί το αντίδοτο. Η Κύπρος διέθετε τον συγκεκριμένο ειδικό ορό, καθώς εκεί υπάρχουν πολλοί που φιλοξενούν δηλητηριώδη φίδια που εισάγονται από την Αίγυπτο.

Συγκεκριμένα το νοσοκομείο «Μακάριος» διέθετε αντίδοτο για κόμπρα. Στην Κύπρο υπάρχουν αρκετοί λάτρεις του συγκεκριμένου είδους φιδιού, του οποίου η φιλοξενία απαιτεί ειδική εκπαίδευση και εξοπλισμό (γάντια και άλλα εργαλεία). Ακόμα και για κάποιον εκπαιδευμένο, πάντως, εγκυμονούν κίνδυνοι, καθώς πρόκειται για ένα φίδι με ισχυρό δηλητήριο, το οποίο δε μπορεί να αφαιρεθεί με κανέναν τρόπο.

Τελικά, με ιδιωτικό αεροσκάφος που ναυλώθηκε από την Κύπρο, ο ειδικός ορός έφτασε μέσα σε λίγες ώρες στην Αθήνα και χορηγήθηκε στον 25χρονο. Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτό είναι το πρώτο περιστατικό τσιμπήματος κόμπρας στην Ελλάδα. Αυτός είναι και ο λόγος που τα ελληνικά νοσοκομεία δεν διαθέτουν το συγκεκριμένο αντίδοτο.

Ειδικοί επισημαίνουν ότι το δηλητήριο της κόμπρας είναι πολύ πιο επικίνδυνο από αυτό της οχιάς (το μόνο δηλητηριώδες φίδι στη χώρα μας). Το δηλητήριο της κόμπρας είναι νευροτοξικό. Παραλύει τα νεύρα, προκαλεί παράλυση των αναπνευστικών μυών και γι’ αυτό η άμεση διασωλήνωση του 25χρονου θεωρήθηκε σωτήρια. Αρμόδιες πηγές αναφέρουν ότι εάν ο νεαρός Κύπριος καθόταν στο σπίτι του, θα είχε τραγική κατάληξη.

Ο 25χρονος Κύπριος νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στο νοσοκομείο Άγιος Σάββας. Οι γιατροί θεωρούν τα επόμενα 24ωρα κρίσιμα, καθώς θα διαπιστωθεί εάν ο οργανισμός του νεαρού ανταποκρίνεται στο αντίδοτο.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

ΠΗΓΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.