Θρίλερ στη Νορβηγία με ρωσικό αλιευτικό: Το μισό πλήρωμα θετικό στον κορονοϊό – Ένας ναυτικός νεκρός

ceb8cf81ceafcebbceb5cf81 cf83cf84ceb7 cebdcebfcf81ceb2ceb7ceb3ceafceb1 cebcceb5 cf81cf89cf83ceb9cebacf8c ceb1cebbceb9ceb5cf85cf84ceb9
AP 19219597579037

Συναγερμός σήμανε στη Νορβηγία, καθώς περισσότερα από τα μισά μέλη του πληρώματος του ρωσικού αλιευτικού «ΟΜΑ», που κατέπλευσε στο λιμάνι του Μπέργκεν, διαγνώσθηκαν με κορονοϊό. Επίσης, ένας ναυτικός κατέληξε, όπως ανακοίνωσαν οι Αρχές της πόλης.

Σύμφωνα με τα νορβηγικά ΜΜΕ και όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, από τα 34 μέλη του πληρώματος, τα 18 βρέθηκαν θετικά στον ιό, ενώ ένα μέλος του πληρώματος κατέληξε.

«Η κατάσταση είναι υπό έλεγχο. Τα άτομα που έχουν μολυνθεί βρίσκονται σε απομόνωση και ξεχωριστά από το υπόλοιπο πλήρωμα που βρίσκεται τώρα σε καραντίνα» δήλωσε ο αξιωματούχος των τοπικών Υγειονομικών Αρχών, Εγκιλ Μπόβιμ.

Το ρωσικό αλιευτικό θα πρέπει να παραμείνει στο Μπέργκεν έως ότου τα μέλη του πληρώματος που έχουν μολυνθεί αναρρώσουν και να λήξει η περίοδος απομόνωσης τους.

Ο διευθυντής του λιμανιού, Τζόνι Μπρεϊβικ, δήλωσε ότι το Σάββατο το βράδυ έγινε γνωστό ότι υπήρχαν κρούσματα κορονοϊού μεταξύ του πληρώματος και τότε υπήρξαν ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες ότι κάποιος πέθανε στο πλοίο. Ωστόσο όπως επισήμανε ο ίδιος τα μέλη του πληρώματος δεν βγήκαν από το πλοίο και ως εκ τούτου είναι ελάχιστα πιθανό να έχουν μεταδώσει τον ιό στο Μπέργκεν.

Ο ίδιος διευκρίνισε ότι τα μέλη του πληρώματος που διαγνώσθηκαν αρνητικοί στον κορονοϊό θα εγκατασταθούν σε ξενοδοχείο και είπε ότι υπάρχουν ορισμένες δυσκολίες στην επικοινωνία λόγω του ότι οι ναυτικοί μιλούν μόνο ρωσικά.

Οι περιορισμένοι χώροι και τα πλοία είναι μέρη που ευνοούν την εξάπλωση του κορονοϊού και πολλά κρουαζιερόπλοια έχουν γίνει εστίες της επιδημίας κατά την διάρκεια αυτής της υγειονομικής κρίσης.

ΠΗΓΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *