Ινδία: «Σαφάρι» για τη διάσωση και την καταγραφή των ρινόκερων

ceb9cebdceb4ceafceb1 cf83ceb1cf86ceaccf81ceb9 ceb3ceb9ceb1 cf84ceb7 ceb4ceb9ceaccf83cf89cf83ceb7 cebaceb1ceb9 cf84ceb7cebd

Εκστρατεία για την απογραφή και την διάσωση των ρινόκερων απο τη λαθροθηρία, οργάνωσαν οι αρχές στην Ινδία

Σχεδόν 400 άντρες χρησιμοποιώντας 50 εξημερωμένους ελέφαντες και drones σάρωσαν μία περιοχή 500 τετραγωνικών χιλιομέτρων στο πάρκο Καζιράνγκα στη βορειοανατολική περιοχή Ασάμ της Ινδίας.

Στόχος τους να καταγράψουν τον πληθυσμό των ρινόκερων που όπως διαπίστωσαν αυξήθηκε περισσότερο από 12%, εξουδετερώνοντας τη σοβαρή απειλήαπό τις συμμορίες λαθροθηρίας και τις πλημμύρες των μουσώνων.

Αυτές οι επιτυχημένες προσπάθειες διατήρησης συνέβαλαν στην αύξηση του πληθυσμού των ρινόκερων του πάρκου κατά 200 τα τελευταία τέσσερα χρόνια, έδειξαν τα στοιχεία της απογραφής που δημοσιεύθηκαν από τις αρχές του πάρκου αυτή την εβδομάδα.

«Από την τελευταία καταμέτρηση το 2018, ο αριθμός των σπάνιων ρινόκερων στο πάρκο μας έχει αυξηθεί κατά 200. Ο συνολικός αριθμός αυτού του είδους στο πάρκο Καζιράγκα ανέρχεται πλέον σε 2.613», δήλωσε η Διευθύντρια του πάρκου Jatindra Sarma. «Η λαθροθηρία έχει μειωθεί τα τελευταία χρόνια. Μόνο ένας ρινόκερος έχει σκοτωθεί μέχρι στιγμής φέτος», λένε οι υπεύθυνοι για την άγρια ζωή.

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

ΠΗΓΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.