Ιρλανδία: Και τρίτο lockdown επιβάλλει η κυβέρνηση

ceb9cf81cebbceb1cebdceb4ceafceb1 cebaceb1ceb9 cf84cf81ceafcf84cebf lockdown ceb5cf80ceb9ceb2ceaccebbcebbceb5ceb9 ceb7 cebacf85ceb2cead
AP 20295665076838

Η Ιρλανδία μπαίνει ξανά στη… ζώνη του λυκόφωτος καθώς επιβάλει τρίτο lockdown για να αντιμετωπίσει την «εξαιρετικού χαρακτήρα» έξαρση του κορονοϊού, με κάποιες εξαιρέσεις για τις γιορτές των Χριστουγέννων,όπως  ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Μίχολ Μάρτιν, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Η ιρλανδική κυβέρνηση αποφάσισε να επιστρέψει στο ανώτατο επίπεδο συναγερμού από τις 24 Δεκεμβρίου και μέχρι τις 12 Ιανουαρίου, ζητώντας από τους ανθρώπους να παραμείνουν στα σπίτια τους, με ορισμένες ειδικές διευθετήσεις: ορισμένα καταστήματα που δεν περιλαμβάνονται στα πρώτης ανάγκης θα μπορούν να παραμείνουν ανοικτά, αλλά οι εκπτώσεις του Ιανουαρίου μετατίθενται.

Οι επισκέψεις μεταξύ νοικοκυριών επιτρέπονται μέχρι και τις 26 Δεκεμβρίου. Τα σχολεία θα παραμείνουν ανοικτά.

«Δυστυχώς, την περασμένη εβδομάδα, διαπιστώσαμε εξαιρετικά μεγάλη αύξηση της διάδοσης του ιού», αντίστοιχη με εκείνη που παρατηρήθηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ευρώπη, δήλωσε ο πρωθυπουργός.

«Αν δεν έχουμε ακόμη επίσημη απόδειξη ότι το νέο δριμύτερο στέλεχος βρίσκεται στην χώρα μας, το πιο ασφαλές και υπεύθυνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να ενεργήσουμε με την υπόθεση ότι βρίσκεται ήδη εδώ», πρόσθεσε εξηγώντας ότι τα στοιχεία δείχνουν καθημερινή αύξηση κρουσμάτων κατά 10%.

Η Ιρλανδία των πέντε εκατομμυρίων κατοίκων έχει καταγράψει από την έναρξη της επιδημίας 2.158 θανάτους και 80.267 κρούσματα (+727 νέα κρούσματα τις τελευταίες 24 ώρες), σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία.

ΠΗΓΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *