Ισραήλ: Από τον Μάρτιο εμβολιασμοί και σε παιδιά άνω των 12 ετών

ceb9cf83cf81ceb1ceaecebb ceb1cf80cf8c cf84cebfcebd cebcceaccf81cf84ceb9cebf ceb5cebcceb2cebfcebbceb9ceb1cf83cebccebfceaf cebaceb1ceb9
AP 20362541869126

Παιδιά άνω των 12 ετών είναι πιθανό να συμπεριλάβει το Ισραήλ στις ομάδες πολιτών που θα εμβολιαστούν κατά του κορονοϊού μέσα στους επόμενους δύο μήνες, αν από την έρευνα προκύψει ότι αυτό είναι ασφαλές.

Το Ισραήλ, το οποίο πραγματοποιεί εμβολιασμούς με την μεγαλύτερη ταχύτητα παγκοσμίως, δηλώνει ότι στοχεύει, μέχρι τα μέσα Μαρτίου, να έχει εμβολιάσει με την πρώτη δόση ή και με τις δύο δόσεις του εμβολίου πέντε από τα εννέα εκατομμύρια πολίτες του και να ξανανοίξει την οικονομία.

Η προτεραιότητα στους εμβολιασμούς έχει δοθεί στους ηλικιωμένους, τους ενήλικες με υποκείμενα νοσήματα και στους εργαζόμενους σε τομείς όπου κινδυνεύουν να μολυνθούν με κορονοϊό, όπως εξηγεί το ΑΜΠΕ.

Αλλά με τους Ισραηλινούς αξιωματούχους να αναμένουν πιο τακτικούς εφοδιασμούς με εμβόλια έχουν διευρυνθεί οι κατηγορίες όσων κρίνονται κατάλληλοι για να εμβολιαστούν.

Ο Νάχμαν Ας, ο εθνικός συντονιστής της πανδημίας, προέβλεψε ότι μέχρι τον Μάρτιο η φαρμακολογική έρευνα θα έχει καθορίσει ότι το κατώτατο όριο ηλικίας για εμβολιασμό μπορεί να μειωθεί με ασφάλεια από τα 16 στα 12 και θα έχει εξασφαλιστεί η έγκριση για κάτι τέτοιο από τον Οργανισμό Ελέγχου Τροφίμων και Φαρμάκων.

«Το γεγονός ότι τα παιδιά κάτω από την ηλικία των 16 ετών προς το παρόν δεν εμβολιάζονται είναι σίγουρα ανησυχητικό σε ό,τι αφορά την ικανότητα να επιτευχθεί η ανοσία της αγέλης» δήλωσε ο ίδιος στον ραδιοφωνικό σταθμό 103 FM. «Θεωρώ ότι, σε έναν ακόμη μήνα ή σε δύο, θα υπάρχει μια άλλη ομάδα, εκείνη του άνω των 12, που θα μπορούμε να εμβολιάσουμε».

Περίπου το 7,75% του ισραηλινού πληθυσμού είναι μεταξύ 12 και 16 ετών, σύμφωνα με στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας.

ΠΗΓΗ

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: