Ιστορική, στρατηγική επίσκεψη του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου στη Σαουδική Αραβία

ceb9cf83cf84cebfcf81ceb9cebaceae cf83cf84cf81ceb1cf84ceb7ceb3ceb9cebaceae ceb5cf80ceafcf83cebaceb5cf88ceb7 cf84cebfcf85 ceb1cf81cf87

Στη Σαουδική Αραβία βρίσκεται ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, σε μια επίσκεψη που αποδεικνύει την εμβάθυνση της στρατηγικής συνεργασίας με την Ελλάδα και θεμελιώνει την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ιδιαίτερης σημασίας είναι η παρουσία του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου, στη Σαουδική Αραβία μόλις δυο μήνες μετά την επίσκεψη του ομολόγου του στην Ελλάδα. Η παρουσία του Στρατηγού Φλώρου επισφραγίζει με τον καλύτερο τρόπο την άριστη σχέση των δύο χωρών, η οποία έχει δομηθεί κι αναπτυχθεί ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα. Ελλάδα και Σαουδική Αραβία έχουν αναπτύξει μια στρατηγική συνεργασία που έχει στόχο να εξασφαλίσει τη σταθερότητα και την ασφάλεια στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. Μάλιστα, στη Σαουδική Αραβία υπήρξε ενθουσιασμός για την παρουσία του Έλληνα αρχηγού των Ενόπλων Δυνάμεων, ο οποίος έγινε δεκτός με μεγάλες τιμές από τους στρατιωτικούς ηγέτες της οικοδέσποινας χώρας.

Την Τρίτη (25.05), ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος συναντήθηκε με τον ομόλογο του Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων (Α/ΓΕΕΔ) της εν λόγω χώρας, General Fayyad bin Hamed Al-Ruwaili, συνοδευόμενος από τον Πρέσβη της Ελλάδας στο Ριάντ κ. Αλέξη Κωνσταντόπουλο.

Κατά την συνάντηση τους οι δύο Αρχηγοί συζητήσαν τις γεωπολιτικές εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής, την περαιτέρω αναβάθμιση της συνεργασίας σε στρατιωτικό επίπεδο, τη δυνατότητα αξιοποίησης και ανταλλαγής εκπαιδευτικών διευκολύνσεων των Ενόπλων Δυνάμεων των δύο χωρών, καθώς και τη διεξαγωγή πολυεθνικών ασκήσεων με έτερες χώρες της περιοχής.

Επίσης αντάλλαξαν απόψεις αναφορικά με τα συμπεράσματα από την έως τώρα διεξαγωγή κοινών δραστηριοτήτων, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στην διμερή άσκηση «FALCON EYE», η Ημέρα Διακεκριμένων Επισκεπτών (Distinguished Visitors Day – DV DAY) της οποίας έλαβε χώρα την Τετάρτη 26 Μαΐου 2021.

Τέλος ο αρχηγός ΓΕΕΔ της Σαουδικής Αραβίας απένειμε στον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ το μετάλλιο του Βασιλέα Abdulaziz του 1ου.

Ακολούθως, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ συναντήθηκε με τον Major General Khalaf Al Enazi στο Αεροπορικό Κέντρο Επιχειρήσεων (Air Operation Center – AOC), με τον Major General Mohammed Al-Maghaidy στον Ισλαμικό Στρατιωτικό Αντιτρομοκρατικό Συνασπισμό (Islamic Military Counter Terrorism Coalition), καθώς και με τον Dr Abdullah Al Robeiah Πρόεδρο του Κέντρου Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Ανακούφισης King Salman (King Salman Humanitarian Aid & Relief Center), με τους οποίους συζήτησε θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, εστιάζοντας στις τρέχουσες περιφερειακές και διεθνείς εξελίξεις, καθώς και στις επιπτώσεις τους στην ασφάλεια και στη σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής και πέραν αυτής, η διατήρηση της οποίας αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα και των δύο χωρών.

Η επίσκεψη του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ επισφραγίζει, έτσι, με τον καλύτερο τρόπο την άριστη σχέση των δύο χωρών επισφραγίζει με τον καλύτερο τρόπο την άριστη σχέση των δύο χωρών και ανταποδίδει σε σύντομο χρόνο την επίσκεψη του ομολόγου του στην Ελλάδα προ δύο μηνών.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Τραγωδία στα Χανιά: «Έχει αποκλειστεί η εγκληματική ενέργεια» για τον θάνατο της μικρής Ιωάννας

ΠΗΓΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *