Ισχυρός σεισμός 7,6R στις Κουρίλες Νήσους – Προειδοποίηση για Τσουνάμι στη Χαβάη

Σεισμός μεγέθους 7,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 04:50 ώρα Ελλάδας σε θαλάσσια περιοχή στις Κουρίλες Νήσους, σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό…

Σεισμός μεγέθους 7,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 04:50 ώρα Ελλάδας σε θαλάσσια περιοχή στις Κουρίλες Νήσους, σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο.

Η δόνηση είχε εστιακό βάθος 56,7 χλμ και επίκεντρο που εντοπίζεται στα 1.421 χλμ βορειοανατολικά της πόλης Σαπόρο στην Ιαπωνία, σε θαλάσσιο χώρο και 218 χλμ. νοτιοανατολικά της πόλης της Ρωσίας Σεβέρο-Κουρίλσκ.

Η δόνηση έγινε ιδιαίτερα αισθητή στην ευρύτερη περιοχή και σε αρκετά νησιά του Ειρηνικού Ωκεανού, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για καταστροφές ή απώλειες.

Ρωσίδα κάτοικος κοντά στο επίκεντρο ανέφερε: «Δεν έχω νιώσει ποτέ κάτι ανάλογα. Τρέξαμε γρήγορα έξω από το σπίτι, ενώ συνήθως δεν αντιδρούμε έτσι. Τρόμαξα πολύ».

Να σημειωθεί ότι η περιοχή είναι ιδιαίτερα σεισμογενής, ωστόσο άλλη κάτοικος που μένει στην ανατολική Ρωσία για περισσότερο από 15 χρόνια, σημείωσε: «Τρόμαξα τόσο πολύ για πρώτη φορά. Ένα κρεμασμένο κάδρο στον τοίχο και ένα βάζο έπεσαν στο έδαφος».

Πάντως, εκδόθηκε συναγερμός για ενδεχόμενο τσουνάμι στην Χαβάη, που απέχει 5.600 χιλιόμετρα από το επίκεντρο.

Πηγή : zougla.gr

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: