Ιταλία: Ο Κόντε σκοπεύει να επιτρέψει την μετακίνηση των πολιτών σε άλλες περιοχές τις γιορτές

ceb9cf84ceb1cebbceafceb1 cebf cebacf8ccebdcf84ceb5 cf83cebacebfcf80ceb5cf8dceb5ceb9 cebdceb1 ceb5cf80ceb9cf84cf81ceadcf88ceb5ceb9 cf84
AP 20325435145656

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε, σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης της χώρας, φέρεται έτοιμος να αλλάξει στάση και να επιτρέψει, τελικά, την έξοδο των πολιτών που το επιθυμούν από τον μόνιμο δήμο διαμονής τους, τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά.

Με το κυβερνητικό διάταγμα που υπέγραψε την περασμένη εβδομάδα, ο Τζουζέπε Κόντε όρισε ότι τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, οι Ιταλοί δεν θα πρέπει να εγκαταλείψουν το δήμο στον οποίο διαμένουν μόνιμα, για να μην δημιουργηθεί υπερβολική κίνηση και να μην ευνοηθούν οι συνωστισμοί.

Μετά από τις διαμαρτυρίες των κομμάτων της αντιπολίτευσης και των κατοίκων, κυρίως, πολλών μικρών δήμων της χώρας, όλα δείχνουν, όμως, ότι ο Ιταλός πρωθυπουργός είναι έτοιμος να αναθεωρήσει την απόφασή του.

Δεν αποκλείεται, τελικά, να επιτευχθεί ένας συμβιβασμός, με την αύξηση των λόγων που θα επιτρέπουν τη μετακίνηση από το ένα δήμο στον άλλο, με κύριο στόχο να μην μείνουν εντελώς μόνοι, στις γιορτές, χιλιάδες ηλικιωμένοι, οι οποίοι ζουν σε χωρία και κωμοπόλεις.

Θεωρείται βέβαιο ότι θα παραμείνει σε ισχύ, πάντως, η απαγόρευση κάθε υπαίθριας γιορτής, όπως και η λειτουργία των εστιατορίων, το βράδυ της παραμονής των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

ΠΗΓΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *