Ιταλία: Στο κενό και η δεύτερη ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας

ceb9cf84ceb1cebbceafceb1 cf83cf84cebf cebaceb5cebdcf8c cebaceb1ceb9 ceb7 ceb4ceb5cf8dcf84ceb5cf81ceb7 cf88ceb7cf86cebfcf86cebfcf81ceaf
facebookItaly Presidential Elections

Χωρίς αποτέλεσμα ήταν και η δεύτερη ψηφοφορία για την εκλογή του νέου Προέδρου της Ιταλικής Δημοκρατίας.

Οι λευκές ψήφοι ήταν 525. Ο πρώην δικαστικός Πάολο Μανταλένα εξασφάλισε 40 ψήφους, ενώ 39 βουλευτές και γερουσιαστές επέλεξαν το όνομα του νυν προέδρου Σέρτζιο Ματαρέλα και τάχθηκαν, με τον τρόπο αυτόν, υπέρ μιας δεύτερης θητείας του.

Παράλληλα, η ιταλική κεντροδεξιά συνεχίζει να προσπαθεί να πετύχει μια ευρύτερη συναίνεση των πολιτικών δυνάμεων, με στόχο να εκλεγεί εκπρόσωπος της συντηρητικής παράταξης.

Σύμφωνα με τη δημόσια τηλεόραση Rai, πέρα από τις προτάσεις που έγιναν νωρίτερα, η Λέγκα, η Φόρτσα Ιτάλια και τα Αδέλφια της Ιταλίας φέρονται να συζητούν, την ώρα αυτή, και με άλλες πολιτικές δυνάμεις μια νέα υποψηφιότητα: εκείνη της προέδρου της γερουσίας Ελιζαμπέτα Καζελάτι.

Η κεντροαριστερά, από τη μεριά της, απάντησε πριν λίγο ότι, μέχρι σήμερα, οι κεντροδεξιές δυνάμεις δεν έχουν παρουσιάσει ονόματα που να μπορούν να εξασφαλίσουν μια ευρεία πλειοψηφία.

Το κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα, τέλος, πρότεινε να συναντηθούν, αύριο, εκπρόσωποι των κομμάτων και να καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για εξεύρεση λύσης. «Να κλειστούμε σε ένα δωμάτιο, μόνο με νερό και ψωμί και να πετάξουμε το κλειδί, μέχρι να βρούμε λύση» δήλωσε χαρακτηριστικά ο γραμματέας των Δημοκρατικών, Ενρίκο Λέτα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ιταλία: Αποσύρεται ο Μπερλουσκόνι από τη διεκδίκηση της προεδρίας της Δημοκρατίας

ΠΗΓΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.