Ι. Μαστερόπουλος: Ζωγραφικά και Σμάλτα στο Χώρο Τέχνης της Εθνικής Ασφαλιστικής ΣΤΟart ΚΟΡΑΗ

‘Εκθεση με τίτλο «Ι. Μαστερόπουλος: Ζωγραφικά και Σμάλτα»  φιλοξενεί η Εθνική…

ceb9 cebcceb1cf83cf84ceb5cf81cf8ccf80cebfcf85cebbcebfcf82 ceb6cf89ceb3cf81ceb1cf86ceb9cebaceac cebaceb1ceb9 cf83cebcceaccebbcf84ceb1
facebookekthesi ethniki asfalistiki

‘Εκθεση με τίτλο «Ι. Μαστερόπουλος: Ζωγραφικά και Σμάλτα»  φιλοξενεί η Εθνική Ασφαλιστική στο Χώρο Τέχνης «ΣΤΟart ΚΟΡΑΗ» από τις 11 Μαρτίου έως και 27 Απριλίου.

Ο Ιωάννης (Ιβάν) Μαστερόπουλος είναι κατά κύριο λόγο εξπρεσιονιστής ζωγράφος, πραγματικός μάστορας του ψηφιδωτού στις μεγάλες δημόσιες και ιδιωτικές παραγγελίες που αναλαμβάνει για μνημειακά έργα σε Ελλάδα και εξωτερικό, επιδεικνύοντας μια μοναδική ευχέρεια στα μέσα της εικαστικής του έκφρασης.

«Ο καλλιτέχνης έχει αναπτύξει μια αναγνωρίσιμη πλέον ζωγραφική γραφή, που αν και με την ένταση της πινελιάς φαίνεται εξωστρεφής και πληθωρική, ενέχει συγχρόνως εσωστρέφεια και μυστικισμό κάνοντας το έργο προσωπικό και μυσταγωγικό», αναφέρει η ιστορικός τέχνης Βένια Παστάκα.

Η έκθεση που παρουσιάζεται στον Χώρο Τέχνης της Εθνικής Ασφαλιστικής, «ΣΤΟart Κοραή», αποτελείται από δύο ξεχωριστές ενότητες. Στην πρώτη έχουμε την κλασική ζωγραφική με πέντε δυναμικά ζωγραφικά τοπία και ισάριθμα σχέδια, στα οποία ο καλλιτέχνης πραγματεύεται ζητήματα όγκων και σύνθεσης. Η δεύτερη και μεγαλύτερη ενότητα αποτελείται από τα σμάλτα. «Εδώ ο κόσμος του φανταστικού συνομιλεί με το πραγματικό. Η ηρεμία εναλλάσσεται με την ένταση. Στον κόσμο που ξετυλίγεται στη σειρά αυτή, τα παιδιά πετάνε, οι άνθρωποι παλεύουν, τα ζευγάρια ερωτεύονται. Στο σύνολο των έργων επικρατεί η αίσθηση της χαράς και της αισιοδοξίας», σημειώνει η κυρία Παστάκα.

ΠΗΓΗ