Κάσος: Εκδηλώσεις – μήνυμα του ακριτικού νησιού για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821

Περισσότερα… ΠΗΓΗ…

cebaceaccf83cebfcf82 ceb5cebaceb4ceb7cebbcf8ecf83ceb5ceb9cf82 cebcceaecebdcf85cebcceb1 cf84cebfcf85 ceb1cebacf81ceb9cf84ceb9cebacebf
facebookkasos2

Η Ηρωϊκή Νήσος Κάσος γιορτάζει τα 200 χρόνια από την έναρξη του Εθνικοαπελευθερωτικού Αγώνα με δύο εκδηλώσεις την Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου.

Η πρώτη αφορά την ονοματοδοσία του αεροδρομίου του νησιού σε «Μάρκος Μαλλιαράκης», ως ελάχιστη ένδειξη τιμής και ευγνωμοσύνης και απόδοση φόρου τιμής για την θυσία των Κασιωτών Αγωνιστών κατά το Ολοκαύτωμα του 1824.

Ο καπετάν Μάρκος Μαλλιαράκης ήταν από τους πρωτεργάτες του ξεσηκωμού των Κασιωτών τον Απρίλη του 1821 και σκοτώθηκε ηρωικά κατά την μάχη – Ολοκαύτωμα των Κασιωτών μαζί με χιλιάδες συμπατριώτες του στην μάχη της Κάσου κατά του Τουρκοαιγυπτιακού στρατού στις 7 Ιουνίου του 1824.

Επίσης η Κάσος γιορτάζει τα 200 από την αρχή του Αγώνα για την απελευθέρωση του Έθνους με την κατασκευή μιας τεράστιας ελληνικής σημαίας διαστάσεων 40×26 στην περιοχή Μαρίτσα.

Η σημαία αυτή έρχεται ως απάντηση – μήνυμα από το ηρωικό και ακριτικό νησί στο «θερμό» καλοκαίρι του 2020 πιστοποιώντας και δηλώνοντας ότι η εδαφική ακεραιότητα και η εθνική μας κυριαρχία είναι αδιαπραγμάτευτα στοιχεία τη στιγμή μάλιστα που η παράνομη Τουρκολυβική ζώνη σχεδόν εφάπτεται νότια του νησιού μας.

Πρόκειται για ένα μεγάλο, σπουδαίο και εθνικής σημασίας εγχείρημα στο οποίο συνέβαλλαν η Δημοτική Αρχή, ο Στρατός, χορηγοί και πολλοί εθελοντές από το νησί.

Ο Δήμος Κάσου και οι Κασιώτες θέλουν να ευχαριστήσουν τους χορηγούς οι οποίοι συνέβαλλαν οικονομικά για την επίτευξη αυτού του μεγάλου εγχειρήματος – της τεράσιας Ελληνικής Σημαίας που στολίζει την Κάσο και χαιρετίζει από ψηλά καράβια, αεροπλάνα, περαστικούς και επισκέπτες στο νησί.

Υπενθυμίζεται πως μόλις την Παρασκευή η Τουρκία εξέδωσε νέα προκλητική Navtex μεταξύ Κρήτης και Κάσου, αμφισβητώντας ουσιαστικά το δικαίωμα της Ελλάδας για έρευνα.

ΠΗΓΗ