Κίνα: Δεν είναι φάρσα – Τοποθέτησαν φανάρια για καμήλες

cebaceafcebdceb1 ceb4ceb5cebd ceb5ceafcebdceb1ceb9 cf86ceaccf81cf83ceb1 cf84cebfcf80cebfceb8ceadcf84ceb7cf83ceb1cebd cf86ceb1cebd

Σε μια κίνηση που προκάλεσε απορίες προχώρησε η Κίνα, ωστόσο υπάρχει μια πιο σοβαρή εξήγηση από όσο πιστεύουμε.

Τα πρώτα φανάρια για καμήλες παγκοσμίως είναι γεγονός. Η λειτουργία τους ξεκίνησε την Κυριακή (11/04) στη βόρεια Κίνα, σε μια περιοχή που είναι δημοφιλής στους τουρίστες, κοντά στην πόλη Dunhuang, στην επαρχία Gansu.

Οι εκδρομές με καμήλα αποτελούν πόλο έλξης για τους επισκέπτες της περιοχής, με επακόλουθο η συμφόρηση όπως και τα ατυχήματα να αποτελούν καθημερινό φαινόμενο.

Με τα φανάρια όμως οι επισκέπτες θα είναι ασφαλείς από συγκρούσεις των ζώων, καθώς με το πράσινο οι καμήλες θα μπορούν να διασχίσουν ελεύθερα τα «επικίνδυνα» σημεία και με το κόκκινο θα σταματάνε.

Η πόλη Dunhuang βρίσκεται σε μια όαση στην περιοχή της ερήμου Gansu-Xinjiang και ήταν ο πρώτος οικισμός που διοικούνταν από την Κίνα. Εκεί έφταναν οι ταξιδιώτες που κατευθύνονταν ανατολικά στον αρχαίο Δρόμο του Μεταξιού.

Τα τελευταία χρόνια, ο τουρισμός στην περιοχή έχει αυξηθεί, χάρη στο βουνό Mingsha, το συγκρότημα ναών Mogao Caves και τα περάσματα Yumen και Yangguan, τα οποία είναι οι δυτικότερες πύλες του Σινικού Τείχους

Δείτε τις εικόνες στην παρακάτω gallery:

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Παραμένει ο σχεδιασμός για σταδιακό άνοιγμα – Τα self test «ξεκλειδώνουν» το Πάσχα στο χωριό

ΠΗΓΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *