Καθαρά Δευτέρα: Ανοικτά το Πεδίο του Άρεως και το Πάρκο Τρίτση – Τι δήλωσε ο Περιφερειάρχης Αττικής

cebaceb1ceb8ceb1cf81ceac ceb4ceb5cf85cf84ceadcf81ceb1 ceb1cebdcebfceb9cebacf84ceac cf84cebf cf80ceb5ceb4ceafcebf cf84cebfcf85 ceaccf81
facebookparko tritsi

Καθαρά Δευτέρα: Η Περιφέρεια Αττικής πήρε την απόφαση να ανοίξει δυο από τα μεγαλύτερα πάρκα της για τα Κούλουμα. «Η καλύτερη αστυνόμευση, είναι η συνείδηση του καθενός μας», ανέφερε ο Γιώργος Πατούλης.

Διαφορετική θα είναι η φετινή Καθαρά Δευτέρα, αφού οι περιορισμοί για τον κορονοϊό που έχουν επιβληθεί δεν επιτρέπουν μετακινήσεις και συναθροίσεις. Το πέταγμα του χαρταετού μπορεί να γίνει σε κοντινή απόσταση από το σπίτι ή εντός του δήμου διαμονής του κάθε πολίτη και πάντα έχοντας τις απαραίτητες βεβαιώσεις ή το sms για την κατ’ εξαίρεση μετακίνηση.

Σε κάθε περίπτωση, στην Αττική θα είναι ανοικτά δυο από τα μεγαλύτερα πάρκα της περιφέρειας, το Πεδίον του Άρεως και το Πάρκο Τρίτση. Αυτό έγινε γνωστό μέσα από ανακοίνωση της Περιφέρειας Αττικής, η οποία συνοδεύεται κι από δήλωση του Περιφερειάρχη, Γιώργου Πατούλη.

Όπως ανέφερε, θα υπάρχει η δυνατότητα για τη διενέργεια δωρεάν rapid test σε όσους πολίτες το επιθυμούν ενώ έκανε έκκληση σε όλους να τηρήσουν τα μέτρα έτσι ώστε να σταματήσει η διασπορά του κορονοϊού στην Αττική.

«Πήραμε την απόφαση ως Περιφέρεια Αττικής, αύριο την Καθαρά Δευτέρα, να είναι ανοικτά το Πεδίον του Άρεως και το Πάρκο Τρίτση. Είναι ένα στοίχημα για όλους μας η αυριανή συμπεριφορά. Δείχνουμε εμπιστοσύνη και θεωρώ πως η καλύτερη αστυνόμευση είναι η συνείδηση του καθενός μας», αναφέρει το μήνυμα του κ. Πατούλη.

Δείτε το βίντεο:

Έτσι θα πετάξετε χαρταετό

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του κ. Χαρδαλιά, οι μετακινήσεις με τα SMS 2 και 3 θα γίνονται μόνο εντός του δήμου διαμονής των πολιτών ή εντός 2 χιλιομέτρων από την οικία τους. Για τον κωδικό 6 ισχύει ότι δεν υπάρχει χιλιομετρικό όριο για όσους κινούνται με τα πόδια ή με ποδήλατο, συνεπώς και όσοι επιθυμούν να βγουν για το παραδοσιακό πέταγμα του χαρταετού θα πρέπει να το κάνουν εντός των ορίων του δήμου διαμονής τους ή γενικότερα σε κοντινή απόσταση από το σπίτι τους.

Σχετικά με την απαγόρευση κυκλοφορίας, δεν αλλάζει κάτι με τα ωράρια. Τις καθημερινές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη η απαγόρευση ισχύει από τις 21:00 ως τις 05:00, ενώ τα Σαββατοκύριακα από τις 19:00 ως τις 05:00. Το τελευταίο ωράριο, ισχύει σε όλες τις υπόλοιπες περιοχές που βρίσκονται στο «βαθύ κόκκινο».

Πώς μπορείτε να μετακινηθείτε εκτός νομού την Καθαρά Δευτέρα

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων εξήγησε πως δεν υπάρχει πρόβλεψη για μετακινήσεις από τη μια περιφερειακή ενότητα στην άλλη λόγω της Καθαράς Δευτέρας. Εξήγησε πως θα ισχύει ό,τι και τις υπόλοιπες ημέρες, δηλαδή μόνο κατ’ εξαίρεση μετακινήσεις για τους γνωστούς λόγους.

Οι εξαιρέσεις αυτές αφορούν σε:

  • Μετακίνηση εκτός νομού για πολίτες που εργάζονται σε διαφορετικό νομό από αυτόν στον οποίο διαμένει η οικογένειά τους και θέλουν να την επισκεφθούν, με απαραίτητη την επίδειξη Ε1 και Ε9 σε περίπτωση αστυνομικού ελέγχου.
  • Μετακίνηση εκτός νομού για λόγους υγείας, με επίδειξη της σχετικής ιατρικής βεβαίωσης.
  • Μετακίνηση εκτός νομού για τελετή (π.χ. κηδεία συγγενούς πρώτου ή δεύτερου βαθμού), η οποία πιστοποιείται με έγγραφη δήλωση του πολίτη.
  • Μετακίνηση εκτός νομού για επικοινωνία γονέων με τα παιδιά τους και αφορά στους διαζευγμένους ή στους εν διαστάσει γονείς.
  • Μετακίνηση εκτός νομού για μετάβαση στον τόπο μόνιμης κατοικίας, με τη βεβαίωση κατοικίας ειδικής χρήσης από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημόσιων Εσόδων (ΑΑΔΕ) ή με το Ε1.
  • Μετακίνηση εκτός νομού για φοιτητές, για την οποία απαιτείται επίδειξη αποδεικτικού κύριας κατοικίας και έγγραφο της Σχολής για την επιστροφή σε αυτήν.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κρούσματα σήμερα: 1.626 νέα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ, 564 στις ΜΕΘ και 53 νέοι θάνατοι

ΠΗΓΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *