Καθαρά Δευτέρα: Ποια καταστήματα είναι σήμερα ανοιχτά – Το ωράριο λειτουργίας

cebaceb1ceb8ceb1cf81ceac ceb4ceb5cf85cf84ceadcf81ceb1 cf80cebfceb9ceb1 cebaceb1cf84ceb1cf83cf84ceaecebcceb1cf84ceb1 ceb5ceafcebdceb1
facebookvarvakeios

Καθαρά Δευτέρα – Όλες οι ειδήσεις: Κανονικά θα λειτουργήσουν σήμερα Καθαρά Δευτερά 15 Μαρτίου, οι φούρνοι, οι λαϊκές αγορές, τα ιχθυοπωλεία καθώς και τα μίνι μάρκετ.

Με το lockdown και τα μέτρα περιορισμού να βρίσκονται σε πλήρη ισχύ, την Καθαρά Δευτέρα (15/3) μόνο ορισμένοι τομείς αναμένεται να λειτουργήσουν και αυτοί ώστε να εξυπηρετήσουν τις πρώτες ανάγκες των πολιτών για το σαρακοστιανό τραπέζι.

Πιο συγκεκριμένα, ανοιχτά θα είναι οι φούρνοι, τα ιχθυοπωλεία καθώς και τα μίνι μάρκετ.

Κανονικά θα λειτουργήσουν και οι λαϊκές αγορές την Καθαρά Δευτέρα, όπως κάθε χρόνο, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Παναττική Ομοσπονδία Σωματείων Επαγγελματιών Πωλητών Λαϊκών Αγορών.

Κλειστά θα παραμείνουν τα σούπερ μάρκετ, αλλά ανοιχτή θα παραμείνει η Βαρβάκειος Αγορά για να αγοράσουν οι καταναλωτές τα παραδοσιακά σαρακοστιανά εδέσματα. Βέβαια, με τα νέα μέτρα και τον περιορισμό των 2 χιλιομέτρων για την προμήθεια αγαθών, η προσβασιμότητα είναι ελάχιστη καθώς δεν μπορούν να πάνε εκεί οι περισσότεροι πολίτες, παρά μόνο όσοι μένουν στο κέντρο της Αθήνας.

Για τις μετακινήσεις της συγκεκριμένης ημέρας με την χρήση SMS 13033, όπως ανακοίνωσε και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, αναμένεται να ισχύουν οι ίδιοι κωδικοί και περιοριστικά μέτρα όπως κάθε άλλη ημέρα

Κούλουμα εντός δήμου και χαρταετός κοντά στο σπίτι

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του κ. Χαρδαλιά, οι μετακινήσεις με τα SMS 2 και 3 θα γίνονται μόνο εντός του δήμου διαμονής των πολιτών ή εντός 2 χιλιομέτρων από την οικία τους. Για τον κωδικό 6 ισχύει ότι δεν υπάρχει χιλιομετρικό όριο για όσους κινούνται με τα πόδια ή με ποδήλατο, συνεπώς και όσοι επιθυμούν να βγουν για το παραδοσιακό πέταγμα του χαρταετού θα πρέπει να το κάνουν εντός των ορίων του δήμου διαμονής τους ή γενικότερα σε κοντινή απόσταση από το σπίτι τους.

Σχετικά με την απαγόρευση κυκλοφορίας, δεν αλλάζει κάτι με τα ωράρια. Τις καθημερινές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη η απαγόρευση ισχύει από τις 21:00 ως τις 05:00, ενώ τα Σαββατοκύριακα από τις 19:00 ως τις 05:00. Το τελευταίο ωράριο, ισχύει σε όλες τις υπόλοιπες περιοχές που βρίσκονται στο «βαθύ κόκκινο».

Οι εξαιρέσεις για μετακίνηση εκτός νομού την Καθαρά Δευτέρα

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων εξήγησε πως δεν υπάρχει πρόβλεψη για μετακινήσεις από τη μια περιφερειακή ενότητα στην άλλη λόγω της Καθαράς Δευτέρας. Εξήγησε πως θα ισχύει ό,τι και τις υπόλοιπες ημέρες, δηλαδή μόνο κατ’ εξαίρεση μετακινήσεις για τους γνωστούς λόγους.

Οι εξαιρέσεις αυτές αφορούν σε:

  • Μετακίνηση εκτός νομού για πολίτες που εργάζονται σε διαφορετικό νομό από αυτόν στον οποίο διαμένει η οικογένειά τους και θέλουν να την επισκεφθούν, με απαραίτητη την επίδειξη Ε1 και Ε9 σε περίπτωση αστυνομικού ελέγχου.
  • Μετακίνηση εκτός νομού για λόγους υγείας, με επίδειξη της σχετικής ιατρικής βεβαίωσης.
  • Μετακίνηση εκτός νομού για τελετή (π.χ. κηδεία συγγενούς πρώτου ή δεύτερου βαθμού), η οποία πιστοποιείται με έγγραφη δήλωση του πολίτη.
  • Μετακίνηση εκτός νομού για επικοινωνία γονέων με τα παιδιά τους και αφορά στους διαζευγμένους ή στους εν διαστάσει γονείς.
  • Μετακίνηση εκτός νομού για μετάβαση στον τόπο μόνιμης κατοικίας, με τη βεβαίωση κατοικίας ειδικής χρήσης από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημόσιων Εσόδων (ΑΑΔΕ) ή με το Ε1.
  • Μετακίνηση εκτός νομού για φοιτητές, για την οποία απαιτείται επίδειξη αποδεικτικού κύριας κατοικίας και έγγραφο της Σχολής για την επιστροφή σε αυτήν.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

ΠΗΓΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *