Κακοκαιρία: Πώς θα προστατέψετε τον ηλιακό θερμοσίφωνα από τον πάγο και τις χαμηλές θερμοκρασίες

cebaceb1cebacebfcebaceb1ceb9cf81ceafceb1 cf80cf8ecf82 ceb8ceb1 cf80cf81cebfcf83cf84ceb1cf84ceadcf88ceb5cf84ceb5 cf84cebfcebd ceb7cebb
facebookthermosifonas

Ο ηλιακός θερμοσίφωνας είναι μια συσκευή που μπορεί να επηρεαστεί από τη σημαντική πτώση της θερμοκρασίας λόγω της κακοκαιρίας.

Ο μεγαλύτερος κίνδυνος για τον θερμοσίφωνα να υποστεί βλάβη είναι αν δεν διαθέτει την απαραίτητη ποσότητα αντιψυκτικού υγρού.

Όσοι έχουν κάνει συντήρηση πρόσφατα, δεν διατρέχουν κίνδυνο, αφού στις εργασίες της συντήρησης περιλαμβάνεται κι ο έλεγχος του αντιψυκτικού.

Ένας σημαντικός κανόνας για την «υγεία» του ηλιακού θερμοσίφωνα είναι να αποφεύγονται όσο το δυνατόν περισσότερο οι απότομες διαστολές και συστολές των μετάλλων του, οι οποίες τα φθείρουν.

Έτσι, όταν χιονίζει τον χειμώνα, τις ώρες που επικρατούν οι χαμηλότερες θερμοκρασίες (δηλαδή το βράδυ, ή νωρίς το πρωί), καλό είναι να μην χρησιμοποιείται η ηλεκτρική αντίσταση για να ζεσταθεί το νερό στο δοχείο νερού, ακριβώς για να μην ανέβει απότομα η θερμοκρασία στο εσωτερικό του.

Μέχρι να περάσει το «κύμα ψύχους» μια συμβουλή είναι να κλείνει τις βραδινές ώρες η παροχή νερού προς τον ηλιακό θερμοσίφωνα και να αδειάζει το νερό του κυκλώματος.

Αν αυτό δεν είναι δυνατό, εναλλακτικά καλό θα ήταν να αφήνεται ελάχιστα ανοικτή μια βρύση στο κύκλωμα ζεστού νερού.

Αν πάλι δεν αποκατασταθεί η υδροδότηση ξεπαγώνοντας τον μετρητή και τις σωληνώσεις κοντά του, τότε μπορείς να προσπαθήσεις να λιώσεις τον πάγο που τυχόν έχει σχηματισθεί στους σωλήνες στο σπίτι. Το καλύτερο θα είναι να αρχίσεις από το τμήμα του σωλήνα που βρίσκεται κοντά στον διακόπτη, έτσι ώστε η θερμοκρασιακή μεταβολή να είναι σταδιακή.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

LIVE BLOG – Κακοκαιρία «Μήδεια»: Κομμένη στα δύο η Ελλάδα από το χιονιά – Κλειστή η Αθηνών – Λαμίας

ΠΗΓΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.