Κακοκαιρία Ροδόπη: Επιχείρηση διάσωσης κτηνοτρόφου – Κατολισθήσεις και αποκλεισμένα χωριά

cebaceb1cebacebfcebaceb1ceb9cf81ceafceb1 cf81cebfceb4cf8ccf80ceb7 ceb5cf80ceb9cf87ceb5ceafcf81ceb7cf83ceb7 ceb4ceb9ceaccf83cf89cf83

Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση διάσωσης κτηνοτρόφου στην περιοχή της Αρίσβης.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, άντρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με τη χρήση βάρκας προσπαθούν να τον προσεγγίσουν. Βρισκόταν στην κτηνοτροφική του μονάδα, ωστόσο, δε μπόρεσε έγκαιρα να απομακρυνθεί με το όχημα.

Πλημμυρικά φαινόμενα σημειώνονται αυτή τη στιγμή σε πολλές περιοχές της Ροδόπης με τα μεγαλύτερα προβλήματα να εντοπίζονται στους Δήμους Μαρωνείας Σαπών και Αρριανών, αλλά και σε οικισμούς του Δήμου Κομοτηνής.

«Βενετία» θυμίζουν από το πρωί τα χωριά Λύκειο και Τσιφλίκι στον δήμο Αρριανών, αλλά και στην περιοχή του Λοφαρίου στον Δήμο Σαπών. Επί ποδός βρίσκονται από το πρωί τόσο οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, όσο και της Πολιτικής Προστασίας, των δήμων και της Αστυνομίας, που έχει αποκλείσει την πρόσβαση στους οικισμούς, απαγορεύοντας την είσοδο επισκεπτών για λόγους ασφαλείας. Περίπου 400 κάτοικοι στο χωριό Λύκειο και άλλοι 200 στο χωριό Τσιφλίκι είναι αποκλεισμένοι, καθώς η έξοδο από το σπίτι και η κυκλοφορία στους δρόμους των οικισμών είναι αδύνατη λόγω των πλημμυρών.

Μετ’ εμποδίων σε πολλά σημεία του νομού πραγματοποιείται η κυκλοφορία, καθώς σημειώνονται είτε κατολισθήσεις, λόγω της έντονης βροχόπτωσης, είτε υπερχειλίσεις υδάτων. Πιο συγκεκριμένα, κατολισθήσεις σημειώθηκαν στην Εγνατία Οδό Κομοτηνής-Αλεξανδρούπολης στο ύψος του «Καρανίκτερε», από όπου και απαιτείται οι οδηγοί να διέρχονται με χαμηλές ταχύτητες επιδεικνύοντας μεγάλη προσοχή, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Μεγάλη προσοχή απαιτείται και στα κεντρικά του νομού, στο οδικό δίκτυο Μικρό Κρανοβούνιο προς Παγούρια και από Παγούρια προς Κομοτηνή, με τον δρόμο να έχει καλυφθεί ήδη με μεγάλη ποσότητα νερού. Κλειστός είναι ο δρόμος στο σημείο Μέστη- Σάπες, ενώ ιδιαίτερα δύσκολη χαρακτηρίζεται η κατάσταση στην περιοχή των Αμαράντων.

mesti
Βέλκιο – Κλειστός ο δρόμος απο Μεστή για ΣάπεςFacebook/Καιρικά Νέα Θράκης

ΠΗΓΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *