«Καμπανάκι» ΠΟΕΔΗΝ: Μεγάλος κίνδυνος σε Κυκλάδες, Κεφαλονιά από τις αναστολές υγειονομικών

cebaceb1cebccf80ceb1cebdceaccebaceb9 cf80cebfceb5ceb4ceb7cebd cebcceb5ceb3ceaccebbcebfcf82 cebaceafcebdceb4cf85cebdcebfcf82
facebooknosokomeio

Η απόφαση της κυβέρνησης να βγάλει σε αναστολή γιατρούς και νοσηλευτές που δεν έχουν εμβολιαστεί, έχει προκαλέσει «έμφραγμα» στα νοσηλευτικά ιδρύματα της Αθήνας αλλά και της επαρχίας.

Όπως επισημαίνει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, κ. Μιχάλης Γιαννάκος, «δυστυχώς, 14 ημέρες μετά τις αναστολές δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για κάλυψη των κενών των νοσοκομείων που προέκυψαν από τις αναστολές εργασίας λόγω μη εμβολιασμού. Οι υγειονομικές μονάδες των Κυκλάδων, το νοσοκομείο Κεφαλονιάς χαρακτηριστικά παραδείγματα».

Τι συμβαίνει σε αυτά τα νοσοκομεία; Σύμφωνα με τον κ. Γιαννάκο ισχύουν τα εξής:

ΚΥΚΛΑΔΕΣ.

Το Νοσοκομείο της Νάξου έχει δύο χειρουργούς. Βγήκαν και οι δύο σε αναστολή καθηκόντων επειδή δεν εμβολιάσθηκαν. Μετακινήθηκε ένας χειρουργός από το Νοσοκομείο Σύρου για 10 ημέρες.

Το Νοσοκομείο Σύρου είχε 4 χειρουργούς. Ο ένας βγήκε σε αναστολή καθηκόντων επειδή δεν εμβολιάσθηκε. Από τους τρεις εναπομείναντες μετακινείται ένας στο Νοσοκομείο Νάξου και οι δύο χειρουργοί που απομένουν δεν φθάνουν να καλύψουν τις ανάγκες του Νοσοκομείου Σύρου.

Το Νοσοκομείο Νάξου έχει δύο μικροβιολόγους και ο ένας βγήκεως ανεμβολίαστος σε αναστολή εργασίας. Για την κάλυψη μετακινήθηκε για 10 ημέρες μικροβιολόγος από το Νοσοκομείο Σύρου. Από τους 4 μικροβιολόγους που έχει η Σύρος μένουν τρείς που δεν φθάνουν.

Από τους πέντε τεχνολόγος ιατρικών εργαστηρίων που έχει η Νάξος οι δύο βγήκαν σε αναστολή εργασίας. Μετακινήθηκε ένας από την Σύρο.

Επίσης στο νοσοκομείο Νάξου οι δύο από τις 7 καθαρίστριες σε αναστολή και πέντε από τους τριάντα του νοσηλευτικού προσωπικού.

Το Νοσοκομείο της Σύρου τις προηγούμενες ημέρες έμεινε με έναν αναισθησιολόγο από τους τρεις. Ο ένας μετακινήθηκε στη Νάξο που δεν έχει κανέναν αναισθησιολόγο και καλύπτεται με μετακινημένους αναισθησιολόγους από άλλα νοσοκομεία. Ο ένας ήταν με αναρρωτική άδεια και έτσι το νοσοκομείο της Σύρου που είναι νοσοκομείο αναφοράς για τις Κυκλάδες έμεινε με έναν αναισθησιολόγο.

ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΑΜΟΡΓΟΥ

Από τα 8 άτομα νοσηλευτικού προσωπικού τα 4 μπήκαν σε αναστολή εργασίας.

Επίσης μία τεχνολόγος σε αναστολή περιμένει ανάκληση και μία οδοντίατρος σε αναστολή περιμένει ανάκληση.

Πλήρης αποδιοργάνωση.

ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΜΥΚΟΝΟΥ

2 διοικητικοί υπάλληλοι σε αναστολή.

ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΤΗΝΟΥ

Από τα 11 άτομα νοσηλευτικό προσωπικό τα τρία σε αναστολή.

ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΜΗΛΟΥ

Σε αναστολή ένας οδηγός ασθενοφόρου και μία νοσηλεύτρια σε σύνολο 7 ατόμων που υπηρετούν στο κεντρο υγείας.

ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΙΟΥ

Μία επικουρική νοσηλεύτρια και μία επικουρική διοικητικός σε αναστολή περιμένει διορθωτική.

ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΠΑΡΟΥ

Από τους δύο επικουρικούς διοικητικούς ο ένας σε αναστολή.

Από τα 6 άτομα του θυρωρείου, το ένα σε αναστολή.

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

Ο μοναδικός παθολόγος σε αναστολή επειδή δεν εμβολιαστηκε. Η παθολογική κλινική καλύπτεται με μετακίνηση μιας γιατρού από το κεντρο υγείας Αργοστολίου και κάποιες ημέρες με ιδιώτη γιατρό με μπλοκάκι.

Η κλινική κορονοιου που νοσηλεύει περί τους 8 ασθενείς καλύπτεται με έναν πνευμονολόγο.

Στο νοσοκομείο εδώ και πολύ καιρό υπηρετεί μία αναισθησιολόγος. Είναι σε μόνιμη εφημέρευση με εκτελεσθεί του διοικητή. Αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας και λιποθυμάει από την εξάντληση σε ώρες υπηρεσίας.

Οι δύο νοσηλευτές από τους 8 του τεχνητού νεφρού σε αναστολή λόγω μη εμβολιασμού. Καλύφθηκαν με δύο επικουρικούς χωρίς εξιδείκευση.

Πλήρης αποδιοργάνωση.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ληστεία σε τράπεζα στο κέντρο της Αθήνας – Μπούκαραν με… καλάσνικοφ

Οικονόμου: Επτά δωρεάν τεστ σε όσους μαθητές κάθονται κοντά σε κρούσμα – «Ένα την ημέρα»

Πέτρος Φιλιππίδης: Το χυδαίο μήνυμα που έστειλε σε θύμα του – Πώς του στοίχισε την αποφυλάκισή του

ΠΗΓΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *