Καπραβέλος στο Newsbomb.gr: Έρχεται τραγικός χειμώνας – Χρειαζόμαστε κρεβάτια από ιδιωτικές κλινικές

cebaceb1cf80cf81ceb1ceb2ceadcebbcebfcf82 cf83cf84cebf newsbomb gr ceadcf81cf87ceb5cf84ceb1ceb9 cf84cf81ceb1ceb3ceb9cebacf8ccf82 cf87ceb5

Για τις δυσκολίες που αναμένονται στο Εθνικό Σύστημα Υγείας τον χειμώνα λόγω της πανδημίας του κορονοϊού μίλησε στο Newsbomb.gr.o διευθυντής στη Β’ ΜΕΘ στο νοσοκομείο Παπανικολάου, Νίκος Καπραβέλος – Ο εντατικολόγος εκτίμησε ότι το επόμενο διάστημα θα είναι «τραγικό» λόγω της μεγάλης διάδοσης του ιικού φορτίου

«Ο χειμώνας θα είναι τραγικός. Πρέπει περίπου 1 εκατ. συνάνθρωποί μας να εμβολιαστούν αφού δεν το κάνουν ο ιός επεκτείνεται και μεταλλάσσεται».

Με τα λόγια αυτά, ο διευθυντής στη Β’ ΜΕΘ στο νοσοκομείο Παπανικολάου, Νίκος Καπραβέλος περιέγραψε την κατάσταση με τον κορονοϊό στη χώρα μας. Επιπλέον ζήτησε να επιστρατευθεί και ο ιδιωτικός τομέας για να αντιμετωπιστεί το τέταρτο κύμα της πανδημίας του κορονοϊού.

«Υπάρχει εξουθένωση. Αυτή την στιγμή πρέπει να βοηθήσει και ο ιδιωτικός τομέας. Στο νοσοκομείο, οι συνάδελφοί μου, δεν μπορούν να προσφέρουν άλλο. Επίσης, δεν υπάρχει η δυνατότητα πρόσληψης άλλου προσωπικού. Πρέπει να ληφθούν μέτρα έξω από τα νοσοκομεία. Αύξηση των εμβολιασμών, αυστηροποίηση των πρωτοκόλλων και όχι, προς Θεού, πανηγυρισμοί για το τέλος της πανδημίας» είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Καπραβέλος, σημείωσε ακόμα ότι: «προχθές περάσαμε μία από τις δυσκολότερες εφημερίες του τέταρτου κύματος. Είμαστε στο 100% της κάλυψης των κλινών ΜΕΘ και 98% των απλών κλινών. Η πίεση είναι πολύ μεγάλη. Η μόνη ελπίδα είναι ο έλεγχος της πανδημίας έξω από το νοσοκομείο», ανέφερε μιλώντας στο Newsbomb.gr ο διευθυντής στη Β’ ΜΕΘ στο νοσοκομείο Παπανικολάου, Νίκος Καπραβέλος, για την κατάσταση που βιώνει η Βόρεια Ελλάδα από την αύξηση των περιστατικών κορονοϊού.

Και πρόσθεσε: «αυτήν τη στιγμή στο νοσοκομείο μας υπάρχουν ασθενείς που περιμένουν σε ειδικό θάλαμο προκειμένου να βρεθεί ΜΕΘ γιατί χρειάζονται διασωλήνωση».

Οι περιοχές με την υψηλότερη θετικότητα

Σταθεροποιημένη εμφανίζεται η διασπορά του κορονοϊού στις περισσότερες περιοχές της χώρας σύμφωνα με την επιδημιολογική έκθεση του ΕΟΔΥ.

Συγκεκριμένα, όπως σημειώνεται στην ενημέρωση, την προηγούμενη εβδομάδα, το ποσοστό θετικότητας ήταν 1.17% σε σύνολο 1.303.844 εργαστηριακών ελέγχων (RT-PCR/Rapid-Ag) και 0.25% σε σύνολο 1.911.382 αυτοδιαγνωστικών ελέγχων. Στο σύνολο των ελέγχων, το ποσοστό θετικότητας ήταν 0.48%.

Συγκεκριμένα, το υψηλότερο ποσοστό ανάμεσα στις περιοχές εντοπίζεται στην Δράμα με θετικότητα 1,36% και ακολουθεί η Καβάλα με 1,19%.

thetikotia1
thetikotita2 1
thetikotita3 1

Σχετικά με τις εισαγωγές νέων ασθενών ήταν 1.302, ενώ το σύνολο των εξιτηρίων λόγω ίασης ήταν 1.000. O λόγος εισαγωγών νέων ασθενών προς εξιτήρια λόγω ίασης ήταν 1.3.

thetikotita4 1

Ο αριθμός των κρουσμάτων κορονοϊού σε παιδιά ηλικίας 4-18 ετών ανέρχεται σε 4.135 αποτελώντας το 27% και παρουσίασε μείωση 3.57% σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα.

thetikotita5 1

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

ΠΗΓΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *