Καστελόριζο: Αυτό είναι το ωραιότερο ιστιοφόρο του κόσμου – Θα τα χάσεις από τη χλιδή του

cebaceb1cf83cf84ceb5cebbcf8ccf81ceb9ceb6cebf ceb1cf85cf84cf8c ceb5ceafcebdceb1ceb9 cf84cebf cf89cf81ceb1ceb9cf8ccf84ceb5cf81cebf ceb9

Ένα από τα μεγαλύτερα ιστιοπλοϊκά σκάφη του κόσμου, το 88μετρο “Γεράκι της Μάλτας”, βρίσκεται στο Καστελόριζο.

Το “Maltese Falcon”, όπως είναι η ονομασία του, ανήκει στην Ελληνίδα επιχειρηματία Ελένη Αμβροσιάδου, που το απέκτησε πριν από δύο χρόνια περίπου, έναντι 60 εκατομμυρίων στερλινών. Δεν το χρησιμοποιεί για προσωπική της χρήση, αλλά το ναυλώνει σε τουρίστες έναντι 375 χιλιάδων στερλινών την εβδομάδα.

Δείτε την gallery:

Πρόκειται για μία επιχειρηματική επένδυση. Προηγούμενος ιδιοκτήτης ήταν ο πολυεκατομμυριούχος Τομ Πέρκινς, ένας από τους πρώτους χρηματοδότες της γνωστής διαδικτυακής εταιρείας Google.

[embedded content]

Το “Γεράκι της Μάλτας” έχει δεκαπέντε τετράγωνα πανιά, πέντε ανά κατάρτι, τα οποία ελέγχονται ηλεκτρονικά και μπορούν να ανοιχτούν πλήρως σε μόλις έξι λεπτά.

Κινείται με ταχύτητα 20 κόμβων, προσφέροντας ένα άνετο ταξίδι χωρίς κραδασμούς. Διαθέτει έξι καμπίνες υπερπολυτελείας για τους φιλοξενουμένους και άλλες οκτώ για το 18μελές πλήρωμα. Τα τρία καταστρώματα του πλοίου επικοινωνούν με τη βοήθεια μιας κυκλικής σκάλας που περιβάλλει το κεντρικό κατάρτι.

Το εσωτερικό του:

[embedded content]

ΠΗΓΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *