«Κατέβηκε» το εκδικητικό site που δημοσίευσε φωτογραφίες γυναικών χωρίς τη συγκατάθεση τους

cebaceb1cf84ceadceb2ceb7cebaceb5 cf84cebf ceb5cebaceb4ceb9cebaceb7cf84ceb9cebacf8c site cf80cebfcf85 ceb4ceb7cebccebfcf83ceaf

revenge porn

revenge porn

«Κατέβηκε» το εκδικητικό site που δημοσίευσε φωτογραφίες γυναικών χωρίς τη συγκατάθεση τους

«Έπεσε» το βράδυ της Παρασκευής (4/12) μετά τις σφοδρές αντιδράσεις στα social media το εκδικητικό site που δημοσίευσε φωτογραφίες γυναικών και κοριτσιών χωρίς την συγκατάθεσή τους. 

Η συγκεκριμένη ιστοσελίδα έδινε την δυνατότητα συμμετοχής και ανάρτησης χωρίς να απαιτείται κανενός είδους ταυτοποίηση ή εγγραφή από τους χρήστες. Οι χρήστες πίσω από την ανωνυμία τους αναρτούσαν φωτογραφίες “revenge porn”, αντάλλαζαν μεταξύ τους γυμνά καρέ και φωτογραφίες από προσωπικές στιγμές γυναικών, ανήλικων κοριτσιών, αλλά και ΛΟΑΤΚΙ ατόμων, ενώ πολλές ήταν και οι καταγγελίες για αναρτήσεις παιδικής πορνογραφίας.

Η εμφάνιση της ιστοσελίδας δημιούργησε κύμα οργής στο ελληνικό Twitter, με τους χρήστες να ζητούν εδώ και μέρες το “κατέβασμά” της και με το hashtag #cancelchatpicorg να γίνεται trend την βδομάδα που μας πέρασε, ενώ εκατοντάδες ήταν οι καταγγελίες που έφτασαν στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Φαίνεται πως η πρωτοβουλία των πολιτών στο διαδίκτυο, όπως και οι ηλεκτρονικές και τηλεφωνικές καταγγελίες που έγιναν, ώθησαν την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος να αναλάβει δράση, παρεμβαίνοντας τελικά την Παρασκευή (4/12) και “κλείνοντας” την ιστοσελίδα.

Νίκη των χρηστών στα social 

Πέρα από τις καταγγελίες που έκαναν σωρηδόν, καταφέρνοντας τελικά να “πέσει” η συγκεκριμένη ιστοσελίδα, οι χρήστες του Twitter είχαν προχωρήσει και σε άλλες ενέργειες ώστε να προστατεύσουν τα άτομα που εκτέθηκαν στο υλικό, αναρτώντας φωτογραφίες από γάτες, αλλά και τοπία, με σκοπό να περιορίσουν την εμφάνιση των “revenge porn” φωτογραφιών στο site.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες, ανάμεσα στις φωτογραφίες υπήρχαν και ανήλικα κορίτσια που στοχοποιούνταν από τους δράστες με αναφορά ονομάτων, σχολείων και περιοχών όπου διέμεναν, αλλά και φωτογραφίες της δολοφονημένης Ελένης Τοπαλούδη.

Πηγή: News247

ΠΗΓΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *